Hva lager man med gresskar? Gresskarkake selvsagt!

Gresskarkake

Har du pyntet til Halloween eller høst med gresskar, kan du lage deilig gresskarkake med innmaten!

Ta alstå vare på innmaten om du huler ut gresskaren når du lager lykter eller bruk innmaten når gresskaren ikke skal stå som pynt lenger.

Du vil trenger ca. 400g gresskar til denne kaken. Innmaten stekes i ovnen til den er mør og moses til en fin purée. Har du en stor gresskar eller flere gresskar vil du ha innmat til overs. Du har da flere valg – å lage mange kaker (de kan gjerne fryses – eller kanskje du har noen du har lyst å gi en kake til?) eller du kan lage noe annet med innmaten (se forslag lengre nede).

Innmaten kan også fryses. Lager du purée kan den også fryses. Ta den frem når du skal lage kake eller supper eller rør den inn i potetstappen for litt interesse. Mulighetene er mange, men det jeg prøver å si her er – ikke kast gresskaren, spis den 😉

Gresskarkake

Denne gresskarkaken med sjokolade (som forøvrig er valgfritt) er en nydelig høstkake. Jeg har brukt krydder i kaken, uten at det smaker jul av det. Det smaker heller høst…. Og gresskaren gir ikke bare nydelig farge til kaken, den er også god på smak og gjør kaken ekstra saftig.

Ektsra saftig betyr at den holder lenge. Om den likevel skulle bli litt tørr kan du putte en skive i brødristeren for å friske den litt opp.

Og du, du trenger ikke å lage kake av oppskriften – lag gjerne muffins om du vil. Legger du frosne muffins i matpakken er de tint til de skal spises litt ut på dagen.

gresskarkake med sjokolade

Har du mye gresskar som du skal bruke opp kan du også lage følgende:

Gresskarkake med sjokolade – 2 små eller 1 stor kake

ingredienser
  • 3 egg
  • 300g sukker
  • 400g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt nellik
  • 150 ml rapsolje
  • 150 ml melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 400 g gresskarpurée*
  • 100g kokesjokolade, grovhakket**
fremgangsmåte

*Skjær gresskar i terninger (med eller uten skall) og stek i ovnen (180°) til møre. La de avkjøle noe før du ev. fjerner skall og moser til en fin purée.

**sjokolade er valgfritt (men veldig godt). Du kan også ha oppi nøtter om du ønsker – valnøtter egner seg for eksempel veldig bra her.

Ovn temp 180°

2 mindre brødformer eller en stor, smurt eller kledd med bakepapir

Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis.

Bland mel med bakepulver, natron og krydder.

Bland melk med rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør inn mel- og melkblandingen vekselvis inn i røren.

Rør til slutt inn gresskarpurée og så sjokoladen. Hold gjerne litt sjokolade tilbake for å pynte på toppen.

Fordel deigen i formen(e) og strø med resten av sjokoladen (om du har spart på noe).

Gresskarkake

Sett kaken(e) i varm oven, midt i ovnen og stek i 50 – 60 minutter.

Dekk gjerne til toppen om kaken(e) begynner å bli for brune.

Stikk en pinne i kaken for å se om den er ferdig, før du tar den ut av ovnen. Kommer pinnen ut ren, er kaken ferdigstekt.

Gresskarkake

La de gjerne avkjøle 10 minutter i formen før du løfter de ut og lar de avkjøle helt på rist.

Gresskarkake

La kaken avkjøle helt før du skjærer i den.

Gresskarkake

Dette er en herlig krydret, saftig kake som holder seg godt.

Om den mot formodning skulle bli litt tørr, kan du legge kakeskiver i brødristeren for å friske de litt opp.

Gresskarkake

Kaken kan også fryses ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »