Har du pyntet til Halloween eller høst med gresskar, kan du lage deilig gresskarkake med innmaten!
Ta alstå vare på innmaten om du huler ut gresskaren når du lager lykter eller bruk innmaten når gresskaren ikke skal stå som pynt lenger.
Du vil trenger ca. 400g gresskar til denne kaken. Innmaten stekes i ovnen til den er mør og moses til en fin purée. Har du en stor gresskar eller flere gresskar vil du ha innmat til overs. Du har da flere valg – å lage mange kaker (de kan gjerne fryses – eller kanskje du har noen du har lyst å gi en kake til?) eller du kan lage noe annet med innmaten (se forslag lengre nede).
Innmaten kan også fryses. Lager du purée kan den også fryses. Ta den frem når du skal lage kake eller supper eller rør den inn i potetstappen for litt interesse. Mulighetene er mange, men det jeg prøver å si her er – ikke kast gresskaren, spis den 😉
Denne gresskarkaken med sjokolade (som forøvrig er valgfritt) er en nydelig høstkake. Jeg har brukt krydder i kaken, uten at det smaker jul av det. Det smaker heller høst…. Og gresskaren gir ikke bare nydelig farge til kaken, den er også god på smak og gjør kaken ekstra saftig.
Ektsra saftig betyr at den holder lenge. Om den likevel skulle bli litt tørr kan du putte en skive i brødristeren for å friske den litt opp.
Og du, du trenger ikke å lage kake av oppskriften – lag gjerne muffins om du vil. Legger du frosne muffins i matpakken er de tint til de skal spises litt ut på dagen.
Har du mye gresskar som du skal bruke opp kan du også lage følgende:
- gresskarsuppe med za’atar
- enkel gryterett med biff og gresskar
- lettvint gresskarsuppe
- gresskarsuppe med kokosmelk og hvitløk