Trenger du en liten boost i løpet av dagen (hvem gjør egentlig ikke det), er energikuler noe for deg!
Energikuler lages i en fei og trenger heller ikke en tur i ovnen før de kan nytes. De holder lenge om du oppbevarer de kjølig i en tett boks, men kommer til å forsvinne raskt.
Oppskriften kan dobles om du ønsker, men har du lite selvkontroll (som meg) er det lurt å holde seg til denne mengden.
Disse energikulene er glutenfrie (pass på å bruke glutenfri havregryn) og naturlig søtet, ser du bort fra kokesjokoladen. Kokesjokolade kan selvsagt byttes ut med en sukkerfri variant, men kan også sløyfes helt. Sjokoladen kan også byttes ut med grovhakkede nøtter (mandler, hasselnøtter eller valnøtter hadde vært godt her).
Fremgangsmåten kunne ikke ha vært enklere. Alle ingredienser blandes sammen i en bolle. Bruk gjerne en iskremskje (bilde lengre nede) for å lage like store kuler og trill til kuler.
Sett de kjølig en halvtimes tid og legg de så over i en kontainer med lokk. Jeg er litt usikker på hvor lenge du kan oppbevare de (de forsvant nemlig på et par dager her), men tipper at de kan fint holde seg et par ukers tid.
Lyst på noe annet å knaske på? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
- enkel mandelkonfekt med havsalt
- sunn konfekt
- peppermyntekonfekt
- hjemmelaget bountykuler med lite sukker