Snickers wannabe -søtt og nesten sunt konfekt

Snickers wannabe -søtt og nesten sunt konfekt

Glad i Snickers? Da må du nesten prøve denne varianten!

Jeg er litt fascinert av bruk av dadler som erstatning for sukker, og da jeg kom over Instagramkontoen @addictedtodates og hennes oppskrift på Snickers måtte jeg bare prøve. Jeg er nemlig stor Snickers fan!

Er dette snickers? Nei. Og du hadde heller ikke forvekslet det med snickers i en blindtest heller – men kombinasjonen søtt, peanøtter og sjokolade er der. Og gode er de. Farlig gode.

Innholdet er søtet med dadler. Ingen tilsatt sukker her altså. Sjokoladen er det sukker i, om du ikke velger en sukkerfri variant da. Jeg brukte kokesjokolade – godt det, men jeg tror jeg går med melkesjokolade neste gang eller kanskje 50/50 melkesjokolade og mørk sjokolade.

Du kan også lage disse med andre nøtter en peanøtter. Cashewnøtter for eksempel. Eller mandler kanskje. Det blir det enda mindre snickers av, men sikkert digg.

Prosessen er enkel, men vær forberedt på at det tar litt tid. Barene skal gjerne ha et par timer i frysen før sjokoladen går på.

Det er også kjekt/nødvendig med en food processor – nøtter og dadler skal nemlig blandes til masser. Ja, du kunne sikkert gjør det delvis for hånd og delvis med en stavmikser, men tro meg, food processor er veien å gå her.

Så la oss sette i gang!

Og du, hvis du også er litt fascinert av dadler i bakst/konfekt som erstatning for raffinert sukker du og, ta en titt på disse oppskriftene også:

Snickers wannabe -søtt og nesten sunt konfekt – lager ca. 40 små barer

ingredienser
første lag
  • 225g peanøtter
  • 10 dadler uten sten
andre lag
  • 20 dadler
  • 300g peanøttsmør
  • 100ml krem- eller matfløte
  • 1 ts vaniljekstrakt
trekk
  • peanøtter
  • 400g sjokolade
  • 1 -2 ss kokosolje
fremgangsmåte

Lag det første laget (bunnen).

Ha peanøtter og dadler i en food processor og kjør til peanøttene er relativt finhakket og massen kommer lett sammen.

Fordel i en konfekt form eller i en liten langpanne. Press godt ned.

 

Ha dadler, peanøttsmør og fløte i en food processor og kjør til du har en sammenhengende masse.

Fordel dette i konfektformen eller i langpanne. Ha gjerne litt peanøtter i mellom lagene eller på toppen (press litt ned).

Pakk i plast og sett i frysen et par timers tid.

Jeg fordelte massene i en konfektform og resten i en liten brødform.

Smelt sjokoladen over vannbad (begynne med 300g – du vil kanskje ikke trenge alt) og rør inn kokosolje slik at du får en fin litt rennende konsistens.

Har du laget konfekten i en langpanne eller brødform som her, kan du fordele sjokoladen jevnt utover den kalde konfekten.

Strø gjerne med litt salt før sjokoladen stivner.

Har du laget de i konfektform skal de dyppes i sjokolade en og en.

Legg de på en rist dekket med bakepapir og la de stivne.

Strø gjerne på litt salt før sjokoladen stivner helt om du ønsker.

Snickers wannabe -søtt og nesten sunt konfekt

Lange barer skjæres i skiver før servering.

Snickers wannabe -søtt og nesten sunt konfekt

Konfekten oppbevares kjølig.

Den er relativ myk – egner seg altså ikke å bare bli slengt med i ryggsekken om du skal ut på tur….

Snickers wannabe -søtt og nesten sunt konfekt

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »