Nydelige bønner med hasselnøtter og hvitløk

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Bønner med hasselnøtter og hvitløk serverte jeg i helgen med en helstekt kylling, potetmos med brunet smør og ovnsstekte gulrøtter. Gulrøtter og potetmosen skimter du såvidt i bakgrunnen på neste bildet og oppskrifter dukker opp på bloggen i løpet av uken – don’t you worry …

Disse bønnene var bare vidunderlig gode. Jeg er i prinsipp allergisk for hasselnøtter, men når de stekes eller bakes tåler jeg de på magisk vis. Det er jeg saktens glad for, for smaken og krønsjen nøttene tilførte var bare digg.

Alt foregår i stekepanne her. Bønnene stekes litt for seg selv før hasselnøtter og hvitløk tilsettes. Da gjelder det å skru litt ned på varmen og passe på å røre av og til slik at ikke hvitløken brenner.

Litt salt og sitronsaft til slutt får frem smakene og jeg synes det var ekstra godt med litt finrevet sitronskall over det hele til slutt. Det kan du sløyfe om du vil, men jeg anbefaler å prøve.

Dette er lettvint tilbehør som du kan diske opp med helt til slutt. Serverer du dette med kjøtt eller fjærkre kan du lage dette mens kjøttet hviler. Prepp gjerne alle ingrediensene på forhånd, da går det raskt og stressfritt….

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

På utkikk etter flere oppskrifter på tilbehør? Kanskje disse kan falle i smak?

Bønner med hasselnøtter og hvitløk – 4 personer

ingredienser
  • 400g aspargesbønner
  • olivenolje til steking
  • 50g grovhakkede hasselnøtter
  • 1 - 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1-2 ss smør
  • 1 sitron
fremgangsmåte

Skyll og rens bønnene (skjær av brune stilker). Skjær de i to slik jeg har gjort eller behold lengden.

Ha de opp i en stekepanne med litt olivenolje.

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Stek de i 3-4 minutter til de er litt møre og har fått en enda friskere grønn farge.

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Tilsett hasselnøtter, smør og hvitløk og stek videre mens du rører av og til.

Sett gjerne varmen litt ned slik at du ikke brenner hvitløken.

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Stek i noen minutter til bønnene er møre men fortsatt har litt bit.

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Avslutt med saften av en halv sitron og litt flaksalt.

Server rett fra panna eller hell over i en bolle/serveringsfat.

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Ha litt finrevet sitron over bønnene før servering,

Bønner med hasselnøtter og hvitløk

Dette er så godt at jeg kunne gjerne ha spist det som et måltid i seg selv. Kanskje med litt potetmos til ….

Håper at du synes det er like godt!

Kommentarer

  • Reply Olaila 20. desember 2020

    Lagde denne med franske grønne hagebønner/haricots verts og din potetmos med brunet smør (+ 1 liten sellerirot) i kveld til andeconfit med appelsinsaus med litt konjakk og soya i 🙂 Nydelig middag, lenge siden jeg har fått så mye skryt av en gjest! Takk for flotte oppskrifter og blogg.

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2020

      Hei Olaila
      Å nam!
      Det hørtes ut som en aldeles digg middag!
      Takk for kommentar – alltid hyggelig å høre at oppskriften brukes og faller i smak 🙂
      ina

  • Reply Camilla 5. desember 2020

    Elsker grønne bønner men synes de kan være litt vanskelige å få til når de ikke serveres i en gryte eller wok osv -kan rett og slett bli litt kjedelige. Denne retten derimot var helt fantastisk -og i tillegg svært enkel og kjapp. Genialt. Serverte den med de ovnsbakte gulrøttene dine, samt hummus. Yum! Tenker fetaost kunne vært godt til også. Next time 😉

    • Reply Mat På Bordet 7. desember 2020

      Hei Camilla
      Så hyggelig å høre at det smakte!
      Jeg er også superglad i bønner og synes selv at dette var en supergod variant. Så digg å servere med gulrøtter og hummus – og ja takk til feta!
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »