POTETSTAPPE med blomkål og urter

POTETSTAPPE med blomkål og urter

Potetstappe er og forblir en favoritt her hjemme. Den gjør alltid lykke.

I søket om å variere potetstappen, gjerne med tanke på å gjøre den enda bedre, har jeg laget en ny variant som kan oppfattes som litt sunnere. Grunnen til det er at den lages med en blanding av poteter og blomkål. Men, så lemper jeg oppi en hel boks med urteost og da går kanskje vinningen opp i spinningen med tanke på sunnhet. Når det er sagt, så er kalorier ikke usunne, man skal bare ikke ha for mange av de om gangen…

Hvor mye blomkål du har oppi er litt opp til deg. Har du dog mer blomkål enn poteter er det blomkålstappe med poteter du lager. Ikke dumt det heller, men ikke lengre potetstappe i min bok .

Jeg har valgt å bruke en kremost med iblandet urter. Dette kan du erstatte med en vanlig kremost (altså uten tilsatt urter) og så ha friske urter oppi. Gjør du det så ville jeg ha holdt meg til såkalte myke urter som persille, basilikum og gressløk. Vårløk er også ypperlig til.

POTETSTAPPE med blomkål og urter

Glad i poteter? Da har jeg flere gode potetoppskrifter du bør ta en titt på:

POTETSTAPPE med blomkål og urter – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 1 1/2 kg melne poteter
  • 1 mellomstor blomkål
  • 200g kremost med urter
  • ca. 500ml lettmelk
  • salt, pepper
  • friske urter og smør til servering
fremgangsmåte

POTETSTAPPE med blomkål og urter

Skrell poteter og kok de til møre i saltet vann.

Fjern ev. grønne blader fra blomkålen. Skyll og bryt eller skjær opp i mindre stykker. Kok til mørt.

Kjør blomkålen glatt med en stavmikser.

Mos potetene med en potetmoser eller med ved hjelp av en potetpresse.

Ha potetene og blomkålen i en ren gryte og rør inn kremosten.

Rør inn nok melk til at du har en god konsistens på mosen. Jeg liker min relativ myk og løs. Om du liker den mer fast bruker den mindre melk.

Smak til med salt og pepper.

Pass på at mosen er varm før servering. Ha den oppi en skål og topp med litt smør og friske urter.

POTETSTAPPE med blomkål og urter

Kan det friste tror du?

POTETSTAPPE med blomkål og urter

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »