Potetstappe er og forblir en favoritt her hjemme. Den gjør alltid lykke.
I søket om å variere potetstappen, gjerne med tanke på å gjøre den enda bedre, har jeg laget en ny variant som kan oppfattes som litt sunnere. Grunnen til det er at den lages med en blanding av poteter og blomkål. Men, så lemper jeg oppi en hel boks med urteost og da går kanskje vinningen opp i spinningen med tanke på sunnhet. Når det er sagt, så er kalorier ikke usunne, man skal bare ikke ha for mange av de om gangen…
Hvor mye blomkål du har oppi er litt opp til deg. Har du dog mer blomkål enn poteter er det blomkålstappe med poteter du lager. Ikke dumt det heller, men ikke lengre potetstappe i min bok .
Jeg har valgt å bruke en kremost med iblandet urter. Dette kan du erstatte med en vanlig kremost (altså uten tilsatt urter) og så ha friske urter oppi. Gjør du det så ville jeg ha holdt meg til såkalte myke urter som persille, basilikum og gressløk. Vårløk er også ypperlig til.
Glad i poteter? Da har jeg flere gode potetoppskrifter du bør ta en titt på:
- boulangère poteter
- fløtegratinerte poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- fondant poteter
- ovnsbakte poteter med eddik
- spicy fyrstikkpoteter
- ovnsbakte poteter med løk og bacon