Persillepoteter, din nye favoritt potetoppskrift!

Persillepoteter, din nye favoritt potetoppskrift!

Hva lager man når man har tilgang til mye persille? PERSILLEPOTETER selvsagt!!

Men selv om du ikke har like stor tilgang til persille som jeg har for tiden (jeg er medlem av et lokalt samdyrkelag) er persille lett tilgjengelig i butikken hele året rundt.

Dette er en enkel oppskrift, men den løfter potetene dine til et helt nytt nivå. Poteter, smør (eller margarin eller olivenolje om du foretrekker), persille og hvitløk er alt som skal til. Ja, og litt salt og pepper selvsagt.

Hvitløk er valgfritt forresten. Jeg brukte et fedd og føler at det var akkurat passe. Litt hvitløk, men mest persillesmak – det er jo tross alt persille det handler om her.

Hva slags poteter du bruker er også opp til deg – jeg har brukt små gule nypoteter. Bruker du større poteter kan du gjerne skjære de i 2 eller 4 – da blir det mer flate som persillen kan feste seg på.

Og skulle du har persillepoteter til overs, så skal du selvsagt spare på de. Varm de opp i ovnen dagen etter, eller skjær de i skiver og stek de i pannen. De funker også helt utmerket i en pytt i panne…

Persillepoteter, din nye favoritt potetoppskrift!

Er du like glad i poteter som jeg er? Her har du noen flere potetoppskrifter som jeg liker spesielt godt

Persillepoteter – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • ca. 1 kg poteter
  • ca. 25g smør
  • ca. 25g finhakket frisk persille
  • 1 hvitløksfedd
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Persillepoteter, din nye favoritt potetoppskrift!

Kok potetene møre.

Hell av vannet og la de dampe seg tørre i gryta.

Tilsett smøret, finhakket persille, finrevet hvitløk og litt salt og pepper.

Sett på lokket og rist gryta.

Det gjør ingenting om potetene går litt i stykker.

Smak en potet og juster med ev. mer salt eller pepper.

Server!

Persillepoteter, din nye favoritt potetoppskrift!

Husk at om du skulle ha poteter til overs så kan du varme de opp neste dag – i ovnen eller stekepannen!

Persillepoteter, din nye favoritt potetoppskrift!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »