Hva lager man når man har tilgang til mye persille? PERSILLEPOTETER selvsagt!!
Men selv om du ikke har like stor tilgang til persille som jeg har for tiden (jeg er medlem av et lokalt samdyrkelag) er persille lett tilgjengelig i butikken hele året rundt.
Dette er en enkel oppskrift, men den løfter potetene dine til et helt nytt nivå. Poteter, smør (eller margarin eller olivenolje om du foretrekker), persille og hvitløk er alt som skal til. Ja, og litt salt og pepper selvsagt.
Hvitløk er valgfritt forresten. Jeg brukte et fedd og føler at det var akkurat passe. Litt hvitløk, men mest persillesmak – det er jo tross alt persille det handler om her.
Hva slags poteter du bruker er også opp til deg – jeg har brukt små gule nypoteter. Bruker du større poteter kan du gjerne skjære de i 2 eller 4 – da blir det mer flate som persillen kan feste seg på.
Og skulle du har persillepoteter til overs, så skal du selvsagt spare på de. Varm de opp i ovnen dagen etter, eller skjær de i skiver og stek de i pannen. De funker også helt utmerket i en pytt i panne…
Er du like glad i poteter som jeg er? Her har du noen flere potetoppskrifter som jeg liker spesielt godt
- potetkroketter
- boulangère poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- ovnsbakte poteter med timian
- ovnsbakte poteter med eddik
- röstipoteter i form med bacon og egg