Hils på 20 minutters hverdagsmat med pasta, bacon og grønt.
For etter en lang dag er det kjekt å kunne diske opp med en middag som er både næringsrik, smakfull og rask å lage.
Denne (som så mange oppskrifter her på bloggen) er åpen for variasjoner. Du kan bruke hvilkeN som helst pastaform som du ønsker og den kan gjerne også være fullkorn.
Bacon kan sløyfes om du ønsker å lage en kjøttfri variant, men kan også erstattes med chorizo for eksempel. Eller spekeskinke, eller pølser, eller noe annet du ønsker å bruke opp.
Av grønnsaker har jeg brukt Bimi (en krysning mellom brokkoli og kinakål og som er å få kjøpt i dagligvareforretningen, men kan være vanskelig å få tak i) og erter som ‘grønt’. Dette kan byttes ut med andre grønnsaker om du ønsker – brokkoli, bønner, asparges, og så videre. Jeg liker å holde meg til grønne grønnsaker, men om du føler for å ha litt rød paprika i, så værsågod.
Synes du det er kjekt med raske retter – ta gjerne en titt på disse også:
- kremet laksegryte med soltørkede tomater og spinat
- karrisuppe på 10 minutter
- grønnsakscurry med søtpotet, spinat og linser
- rask spaghetti bolognese
- thai laks og brokkoliris