20 minutters hverdagsmat med pasta, bacon og grønt

20 minutters pastamiddag med bacon og grønt

Hils på 20 minutters hverdagsmat med pasta, bacon og grønt.

For etter en lang dag er det kjekt å kunne diske opp med en middag som er både næringsrik, smakfull og rask å lage.

Denne (som så mange oppskrifter her på bloggen) er åpen for variasjoner. Du kan bruke hvilkeN som helst pastaform som du ønsker og den kan gjerne også være fullkorn.

Bacon kan sløyfes om du ønsker å lage en kjøttfri variant, men kan også erstattes med chorizo for eksempel. Eller spekeskinke, eller pølser, eller noe annet du ønsker å bruke opp.

Av grønnsaker har jeg brukt Bimi (en krysning mellom brokkoli og kinakål og som er å få kjøpt i dagligvareforretningen, men kan være vanskelig å få tak i) og erter som ‘grønt’. Dette kan byttes ut med andre grønnsaker om du ønsker – brokkoli, bønner, asparges, og så videre. Jeg liker å holde meg til grønne grønnsaker, men om du føler for å ha litt rød paprika i, så værsågod.

20 minutters hverdagsmat med pasta, bacon og grønt

Synes du det er kjekt med raske retter – ta gjerne en titt på disse også:

20 minutters hverdagsmat med pasta, bacon og grønt – 4 porsjoner

ingredienser
  • 300g pasta
  • 150g bacon i skiver, skjært i strimler
  • 1 løk, finhakket
  • 2 stor hvitløksfedd i fine skiver
  • 1/2 ts chiliflak
  • 200g Bimi - erstatt med brokkoli om du ikke får tak i Bima
  • 100g frosne erter
  • parmesan
  • frisk basilikum
  • olje til steking, salt og pepper
fremgangsmåte

Vil du se hvordan dette lages – ta en titt her på reels på Instagram. 

20 minutters pastamiddag med bacon og grønt

Sett over en stor kjele med vann til pastaen.

Salt vannet når den koker og ha oppi pastaen. Kok til al dente, dvs at den fortsatt har litt bit i midten.

Mens du venter på at vannet koker, stek bacon i en stor stekepanne.

Tilsett litt olivenolje om nødvendig.

Jeg liker å sprøsteke bacon, men stek så lenge du ønsker. Ha løk oppi og stek til myk.

Ha hvitløk og chili og stek videre.

Skjær Bimi stilkene i i skiver og grovhakk blomstene. Ha stilken oppi stekepannen og stek noen minutter til før du har oppi den varme, kokte pastaen.

Ta gjerne med deg litt pastavann, slik at det koker litt videre i stekepannen.

Ha Bimi blomstene og frosne erter i stekepannen og rør godt om. Tilsett mer pastavann om nødvendig.

Riv godt med parmesan over pastaen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Pynt med frisk basilikum og hell gjerne litt god olivenolje over det hele som siste finish.

Server mens varmt.

20 minutters pastamiddag med bacon og grønt

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »