Marmorkake er aldri feil!
Men, hva med å tilsette litt annet til røren – peanøttsmør og bananer for eksempel? Det må jo bare bli digg ikke sant? (det er det….)
Når du bruker bananer i bakst får du best mulig smak med litt overmodne bananer. Det er rett og slett en fin og god måte å bruke opp bananer som ikke lengre er så fristende å spise fordi de er blitt litt brune og myke. Overmodne bananer hos oss pleier å gå rett i frysen i påvente av å bli brukt i en smoothie, eller som her i bakst. Bananene tiner fort, og er da klar for bruk. Vil du være veldig effektiv kan du skrelle bananene før du fryser de og skjærer de i biter. Da er det virkelig raskt å enkelt å bruke de.
Peanøttsmør kan forsåvidt byttes ut med annen nøttesmør om du ønsker. Dette kan du enten kjøpe eller lage selv (det er superenkelt om du har en god food processor). Sjekk ut hvordan du lager cashew-, mandel- og hasselnøttsmør her.
Kaken er supersaftig og holder seg godt noen dager. Den kan selvsagt også fryses. Skjærer du den i skiver før du fryser den, er det lett å forsyne seg med et kakestykke som kan fort tines/friskes opp i ovnen eller brødristeren (bare pass på at ikke sjokoladen på toppen smelter og renner ned i brødristeren din….)
Er du glad i lettvinte kaker laget i form eller langpanner kan jeg også anbefale disse: