Marmorkake med banan og peanøtter

Marmorkake med banan og peanøtter

Marmorkake er aldri feil!

Men, hva med å tilsette litt annet til røren – peanøttsmør og bananer for eksempel? Det må jo bare bli digg ikke sant? (det er det….)

Når du bruker bananer i bakst får du best mulig smak med litt overmodne bananer. Det er rett og slett en fin og god måte å bruke opp bananer som ikke lengre er så fristende å spise fordi de er blitt litt brune og myke. Overmodne bananer hos oss pleier å gå rett i frysen i påvente av å bli brukt i en smoothie, eller som her i bakst. Bananene tiner fort, og er da klar for bruk. Vil du være veldig effektiv kan du skrelle bananene før du fryser de og skjærer de i biter. Da er det virkelig raskt å enkelt å bruke de.

Peanøttsmør kan forsåvidt byttes ut med annen nøttesmør om du ønsker. Dette kan du enten kjøpe eller lage selv (det er superenkelt om du har en god food processor). Sjekk ut hvordan du lager cashew-, mandel- og hasselnøttsmør her.

Kaken er supersaftig og holder seg godt noen dager. Den kan selvsagt også fryses. Skjærer du den i skiver før du fryser den, er det lett å forsyne seg med et kakestykke som kan fort tines/friskes opp i ovnen eller brødristeren (bare pass på at ikke sjokoladen på toppen smelter og renner ned i brødristeren din….)

Marmorkake med banan og peanøtter

Er du glad i lettvinte kaker laget i form eller langpanner kan jeg også anbefale disse:

Marmorkake med banan og peanøtter

ingredienser
  • 125g smør eller margarin
  • 100g peanøttsmør, crunchy eller smooth
  • 150g brun farin
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 godt modne bananer, most
  • 2 egg
  • 180g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • en håndfull sjokoladebiter til pynt
  • en håndfull peanøtter til pynt
fremgangsmåte

Marmorkake med banan og peanøtter

Ovn temp. 180ºC.

En liten brødform, smurt eller kledd med bakepapir.

Smelt smør/margarin i en kjele. Trekk fra varmen og rør inn  peanøttsmør til du har en glatt røre.

Hell røren i en bolle (om ikke gryta di er stor nok til å holde hele kakerøren) og rør inn sukker, most banan og vaniljeekstrakt.

Rør  inn egg, hvetemel og bakepulver.

Hell halvparten av røren i en annen bolle og bland med kakao.

Fordel den lyse og mørke røren vekselvis i formen din.

Bruk gjerne en kniv til røre det litt sammen for å få et fint mønster.

Dryss med peanøtter og sjokoladebiter.

Sett kaken i ovnen og stek i ca. 1 time.

Stikk en kakepinne i kaken for å se om den er ferdigstekt. Kommer pinnen ut ren, er kaken din ferdig.

La kaken avkjøle noen minutter i formen før du vender den ut og lar den avkjøle helt på rist.

Marmorkake med banan og peanøtter

Prøv å vente til den er helt avkjølt før du skjærer i den.

Marmorkake med banan og peanøtter

Så er det bare å helle seg en kopp kaffe eller te, eller et glass med kald melk og kose seg.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »