Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Du tenkte kanskje at sjokoladeknekk var forbeholdt jul? Neida! Det kan lages og spises året rundt!

Denne enkle sjokoladeknekken er fullpakket med frø, nøtter og tørket frukt. Og hva slags frø, nøtter og frukt du ønsker å bruke er helt opp til deg!

Jeg har benyttet anledningen til å tømme diverse rester (kan anbefales) og endte opp følgende blanding:

  • valnøtter – som jeg grovhakket
  • ristede peanøtter
  • tørkede tranebær
  • tørket aprikos – som jeg skjærte i mindre terninger
  • gresskarkjerner
  • solsikkekjerner
  • rester fra en pose med nøtti frutti (en blanding av peanøtter, cashew, papaya og rosiner)
  • ristede sesamfrø

Jeg har brukt mellom 100 – 150ml av hver med unntak av sesamfrø, der holder det med et par spiseskjeer.

Av sjokolade brukte jeg kokesjokolade (Freias Dronnngsjokolade), men her kan du gjerne også bruke opp litt diverse rester om du skulle ha det liggende.

Så var det formen. En liten form vil gi deg biter med litt høyde (formen min måler 20 x 20cm og konfekten ble ca. 4 cm høy), en større form gir deg ikke fullt så høye biter. Tenk på hva du foretrekker og velg form deretter.

Uavhengig av størrelse er det lurt å kle den med bakepapir med litt overhengende papir slik at du lett kan løfte knekke ut av formen når den har stivnet.

Knekken kan du oppbevare i tett kakeboks eller kjølig om du foretrekker. Spørs bare hvor lenge den blir der, for dette var farlig godt!

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Er du glad i knekk og energibarer kan jeg også friste med disse oppskriftene:

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

ingredienser
  • 450g sjokolade
  • 900 ml blandet frø, nøtter og tørket frukt (se innledningen)
  • flaksalt
fremgangsmåte

Smelt sjokoladen over vannbad.

Bland frø, nøtter og frukt i en skål. Sett en god håndfull blanding til side.

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Hell den smeltede sjokoladen over blandingen og rør godt sammen.

Hell massen i en form (mindre form gir høyere knekk, større formen gir flatere knekk) og press godt ned.

Strø toppen med nøtte/frøblandingen som du satt til side og dryss med flaksalt.

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Sett formen kjølig til side på kjøkkenbenken (såfremt det ikke er veldig varmt) eller kjølig til sjokoladen stivner.

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Løft eller vend knekken ut av formen og skjær i ruter.

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Ser det ikke digg ut?

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

Og husk, du kan blande hva du vil av frukt, nøtter og frø sammen slik at du får den akkurat som du liker den!

Enkel SJOKOLADEKNEKK med frø, kjerner og frukt

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »