Risboller med en vri – med puffet havre, honning og peanøttsmør

Puffet ris med honning og peanøttsmør - risboller med en vri !

Skal du lage noe godt så anbefaler jeg at du lager risboller med en vri – puffet havre med honning og peanøttsmør.

Dette er i grunnen bare en litt annen vri på risboller, men litt sunnere eller skal vi si næringsrik (for søtsaker å være). Jeg har brukt puffet havre (100% fullkorn) i stedet for puffet ris og konfekten (ja, vi må nesten kalle det konfekt) er søtet med honning.

Peanøttsmør og grovhakkede peanøtter gjør at du kanskje får en assosiasjon til Snickers. Her er et tross alt sjokolade, peanøtter og litt karamell-følelse ( de er litt klissete).

Men herre min hatt så godt!

I tillegg er det såre enkelt å lage. Honning og peanøttsmør varmes slik at den kan lett blandes med puffet havre. Blandingen legges så i en form og settes kjølig slik at det stivner.

Og så, ja, for vi må jo ha noe på toppen, topper du det hele med smeltet sjokolade (gjerne en litt mørk en). Prikken over i’en synes jeg er flaksalt strødd over sjokoladen, men dette er helt opp til deg om du vil ha med eller ikke.

Puffet ris med honning og peanøttsmør - risboller med en vri !

Hvis litt sunnere godteri er din ting, så kan jeg også anbefale disse oppskriftene:

Puffet ris med honning og peanøttsmør – risboller med en vri !

ingredienser
  • 200g puffet havre
  • 100g peanøtter, grovhakket
  • 250g honning
  • 200g peanøttsmør
  • 100g mørk sjokolade
  • flaksalt
fremgangsmåte

 

Bland puffet havre med peanøtter.

Ha honning og peanøttsmør i en kjele og varm det opp slik at det blir flytende.

Hell den varme blandingen over det tørre og rør sammen.

Ha blandingen opp i en form og press det godt og jevnt ned.

Sett kjølig – 1 times tid i kjøleskapet eller 10-20 minutter i frysen – til stivt.

Smelt sjokoladen over vannbad og fordel så jevnt som du kan over toppen.

Strø med flaksalt før sjokoladen stivner.

Sett kjølig.

Se så godt….

Puffet ris med honning og peanøttsmør - risboller med en vri !

Skjær i ruter og server.

Puffet ris med honning og peanøttsmør - risboller med en vri !

Oppbevar gjerne kjølig.

Puffet ris med honning og peanøttsmør - risboller med en vri !

Ok, siste bilde. For i tillegg til å smake veldig godt var de veldig fotogene…

Puffet ris med honning og peanøttsmør - risboller med en vri !

Kommentarer

  • Reply Sabine 4. oktober 2021

    Kan man droppe peanøtter? Har ei som er allergisk.

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      Da må du i så fall droppe peanøttsmør også.
      Bytt ut med andre nøttesmør om man kun er allergisk for peanøtter og ikke andre nøtter…

  • Reply C 1. oktober 2021

    Ser veldig gode ut! Hvilken type honning bruker du?

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2021

      Jeg brukte det jeg hadde – litt sommerhonning, resten acasia honning. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »