Skal du lage noe godt så anbefaler jeg at du lager risboller med en vri – puffet havre med honning og peanøttsmør.
Dette er i grunnen bare en litt annen vri på risboller, men litt sunnere eller skal vi si næringsrik (for søtsaker å være). Jeg har brukt puffet havre (100% fullkorn) i stedet for puffet ris og konfekten (ja, vi må nesten kalle det konfekt) er søtet med honning.
Peanøttsmør og grovhakkede peanøtter gjør at du kanskje får en assosiasjon til Snickers. Her er et tross alt sjokolade, peanøtter og litt karamell-følelse ( de er litt klissete).
Men herre min hatt så godt!
I tillegg er det såre enkelt å lage. Honning og peanøttsmør varmes slik at den kan lett blandes med puffet havre. Blandingen legges så i en form og settes kjølig slik at det stivner.
Og så, ja, for vi må jo ha noe på toppen, topper du det hele med smeltet sjokolade (gjerne en litt mørk en). Prikken over i’en synes jeg er flaksalt strødd over sjokoladen, men dette er helt opp til deg om du vil ha med eller ikke.
Hvis litt sunnere godteri er din ting, så kan jeg også anbefale disse oppskriftene:
- lettvinte energibarer med dadler og kokos
- energikuler med kokos og sjokolade
- enkel sjokoladeknekk med frø, kjerner og frukt
- enkel mandelkonfekt
Kan man droppe peanøtter? Har ei som er allergisk.
Da må du i så fall droppe peanøttsmør også.
Bytt ut med andre nøttesmør om man kun er allergisk for peanøtter og ikke andre nøtter…
Ser veldig gode ut! Hvilken type honning bruker du?
Jeg brukte det jeg hadde – litt sommerhonning, resten acasia honning. 🙂