Snickerdoodles – de deiligste småkakene med kanel

Snickerdoodles - de deiligste småkakene med kanel

Har du ikke smakt Snickerdoodles, så har du gått glipp av noe!

Disse litt kake-akitge kjeksene, smaksatt med vanilje og kanel er bare vidunderlige. Litt samme prinsipp som en kanelbolle men som en cookie om du kan forestille deg det.

Oppskriften er veldig rett frem også. Smør og sukker blandes godt til det er lyst og luftig, før eggene tilsettes. Så røres inn det tørre – men ikke rør noe mer enn det du absolutt må.

Deigen trilles så til jevnstore kuler (bruk gjerne en iskremskje til dette) før du triller de i en sukker og kanel blanding. Så settes de på et stekebrett og smelter ned til nydelig kjeks i den varme ovnen.

Kjeksene steker på mellom 14 og 17 minutter, dette må du nesten se litt an. Åpne ovnsdøren og ta litt på toppene. De skal ikke vært helt myke, men stritte litt i mot om du skjønner hva jeg mener. Litt farge i kantene kan de få, og så kan gjerne kanel/sukker blandingen på toppen ha sprukket litt.

Snickerdoodles - de deiligste småkakene med kanel

Glad i cookies? Da bør du ta en titt på disse oppskriftene også:

Snickerdoodles – de deiligste småkakene med kanel – ca. 30 cookies

Dette er en revidert utgave av oppskriften som ble publisert her på bloggen i 2012.

ingredienser
  • 250g myk smør
  • 300g sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 400g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 1 ss kanel
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C. Over-/undervarme

Rør smør og sukker til det er lyst og luftig.

Rør inn egg, ett om gangen og rør til det er enda lysere og enda luftigere.

Rør inn vaniljeekstrakt.

Bland hvetemel med bakepulver og rør inn i deigen. Ikke rør for mye, men akkurat nok til at det melet er rørt inn.

Bland 2 ss sukker og 1 ss kanel sammen i en skål.

Bruk gjerne en iskremskje å ta ut like stor porsjoner av deigen, og trill til kuler.

Rull kulen i sukker og kanelblandingen og sett på et bakebrett dekket med bakepapir.

La litt plass være mellom kulene, de vil ese ut under steking.

Snickerdoodles - de deiligste småkakene med kanel

Sett brettet i varm ovn og stek i 15-17 minutter (les innledningen).

Snickerdoodles - de deiligste småkakene med kanel

Løft snickerdoodles av brettet og over på et rist. La de avkjøle helt.

Snickerdoodles - de deiligste småkakene med kanel

Server de gjerne med en gang, eller oppbevar de i en tett kakeboks.

Snickerdoodles - de deiligste småkakene med kanel

Kommentarer

  • Reply Kjell Erik 14. juli 2023

    Veldig lettforståelig og godt illustrert oppskrift for den som ikke er så dreven i bakefaget. Og kakene / kjeksen ble skikkelig gode.

    Hilsen
    Gamlefar

  • Reply Kristin 21. november 2021

    Går d å bruke vaniljesukker istedet

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      Ja, det kan du 🙂

  • Reply Cecilie 16. november 2021

    Hei
    Holder de seg godt eller må de spises ferske?

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      Litt delte meninger her i huset.
      Personlig synes jeg de smaker aller best fersk, da er de fortsatt myke inni.
      Venter du noen dager, blir de tørre, men er like gode.

  • Reply Justyna 25. oktober 2021

    Tusen takk for oppskrift! Kakene ble kjempegode, både store og små hjemme likte dem veldig! Kommer til å bake dem igjen 🙂

    • Reply Mat På Bordet 27. oktober 2021

      Herlig!
      Veldig hyggelig å høre at de falt i smak! 🙂

  • Reply Ruth Eitrheim 23. oktober 2021

    Fantastisk gode. Forsvinner fort

  • Reply Heidi 13. oktober 2021

    Hei, Ina.
    Disse så nydelige ut.
    Kan det hende at de forskjellige målene er blitt bort? Jeg greier ikke å se hvor mye mel, smør osv. som skal i oppskriften.
    Vennlig hilsen Heidi

    • Reply Mat På Bordet 27. oktober 2021

      Hei Heidi
      Ja, de ble borte, men nå er de på plass igjen 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »