Cookies med hasselnøtter og sjokolade

Cookies med hasselnøtter og sjokolade

Du må bare prøve cookies med hasselnøtter og sjokolade! Det er ulikt noe du har spist før. Oppskriften er fra Honey & co og heter opprinnelig peanut butter cookies. Jeg hadde ikke peanøttsmør, men nok av hasselnøttsmør som jeg lagde for boken i sommer (ja, den holder så lenge!) så peanut butter cookies ble til cookies med hasselnøtter og sjokolade. Men, det er i grunnen den eneste endringen jeg har gjort.

Hasselnøttsmør smeltes med hvit sjokolade og brettes inn i en eggedosis. Så tilsettes mel (sammalt) og bakepulver til du få en litt våt deig. Denne heller du oppi en sprøytepose og lar hvile 20 minutter mens du rydder opp og hakker litt nøtter og sjokolade.

Røren sprøytes ut på to bakebrett – 12 per brett – og pyntes med nøtter og sjokolade. Så gjenstår det bare å steke de 10 minutter i ovnen, så er de ferdige.

Vel verdt innsatsen, spør du meg, for disse kjeksene er bare vidunderlig gode. Lag de snart!

Cookies med hasselnøtter og sjokolade

Glad i cookies? Da kan jeg også anbefale disse oppskriftene:

Cookies med hasselnøtter og sjokolade – ca. 24 stykker

ingredienser
kjeks
  • 70g hasselnøttsmør (uten tilsatt sukker eller olje)*
  • 200g hvit sjokolade, grovhakket
  • 180g brun sukker
  • 2 eggs
  • 140g sammalt hvertemel, finmalt
  • 1/2 ts bakepulver
topping
  • grovhakkede hasselnøtter
  • grovhakket hvit sjokolade
  • flaksalt
fremgangsmåte

Cookies med hasselnøtter og sjokolade

*lage gjerne din egen hasselnøttsmør – oppskriften finner du her.

Ovn temp. 180°C

Ha hasselnøttsmør og hvit sjokolade i en kjele. Sett over middelsvarme og rør til det er smeltet. Sett til side og la det avkjøle.

Pisk brun sukker og egg sammen til en stiv eggedosis. Dette tar gjerne 5-8 minutter med en håndmikser.

Rør inn sjokoladeblandingen.

Bland hvetemel med bakepulver og vend inn i røren.

Ha røren over i en sprøytepose med rund tip og la den hvile en 10 minutters tid mens du rydder opp (og sjekker telefonen som jeg stadig vekk gjør….) Har du ikke sprøytepose kan du bruke en vanlig (ikke for tynn) plastpose.

Sprøyt ut små kaker på ca. 3 cm i diameter. Pass på å ha godt med mellomrom da de vil flyte ut under steking (jeg fikk plass til 12 per brett). Press de litt ned slik at de er flate. Strø med hakkede hasselnøtter, sjokoladebiter og havsalt.

Sett kjeksene i varm ovn og stek i ca. 10 minutter.

La de avkjøle noe på stekebrettet før du flytter de over på en rist for å avkjøle helt.

Cookies med hasselnøtter og sjokolade

 

Tips:

Har du ikke hasselnøttsmør kan du bruke peanøttsmør. Bytt da gjerne også ut hasselnøtter med peanøtter som pynt.

Har du ikke hvit sjokolade, bytt ut med melkesjokolade.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »