Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Jeg lagde regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter når det hadde vært litt for mange mørke, grå og triste dager etter hverandre. Og jeg ble straks i bedre humør!

Bare se på denne fargesprakende salaten!

Det finnes ingen regler her, bortsett fra en. Det skal være fargerikt. Har du ikke samme ingredienser som jeg hadde for hånden, bruker du bare andre.

Jeg har også blandet inn brun ris i miksen. Det kan du også, eller du kan erstatte det med bulgur, eller couscous eller quinoa for eksempel om ikke ris frister. Eller du kan sløyfe det helt. Personlig liker jeg ris (eller quinoa) i salaten min om jeg skal servere salat som et måltid. Det metter litt mer.

Sprøstekte kikerter er supert på salaten, men igjen, om du ikke har eller vil lage, kan du erstatte det med grovhakkede nøtter (valnøtter tenker jeg hadde vært godt her), krutonger eller frø.

Som dressing har jeg valgt å bruke tahinidressing, rett og slett fordi jeg elsker tahinidressing. Igjen, så er dette noe du kan bytte ut med en annen dressing. Du finner oppskriften på 4 klassiske salatdressinger her eller prøv deg på denne grønne salatdressingen om du ønsker å prøve noe litt nytt og spennende.

Friske urter synes jeg er prikken over i’en i denne salaten og jeg har brukt frisk koriander og mynte, igjen, fordi det var det jeg hadde for hånden. Mynte kan gjerne brukes sparsommelig, lite gir mye smak. Frisk basilikum hadde også vært godt her!

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Da er det bare å håpe på at dette frister og at du lager denne eller en annen variant av regnbuesalat. Det hjelper på humøret!

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • ca. 1/4 rødkål i fine strimler
  • ca. 1-2 gulrøtter, revet eller i fine strimler
  • ca. 60g (liten pose) ruccola
  • ca. 100g sukkererter skjært på langs i strimler
  • 1 gul paprika skjært i strimler
  • en god håndfull små tomater delt i 2 eller 4 om de er store
  • ca. 200g kokt brun ris
  • 2 avokado delt i 2 på langs
  • 3- 4 ss grovhakket friske urter (koriander, mynte, basilikum)
  • 1/2 sitron
  • sprøstekte kikerter (se lenke til oppskrift i fremgangsmåte)
  • ristede sesamfrø
  • tahinidressing (se lenke til oppskrift i fremgangsmåte)
fremgangsmåte

Oppskrift for sprøstekte kikerter finner du her.

Oppskrift på tahinidressing finner du her.

Her ser du alle ingrediensene som jeg har forberedt.

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Jeg liker å ‘arrangere’ grønnsakene i salatbollen rundt risen som ligger i midten. Dermed kan alle lage sin egen salat, med mer eller mindre av det ene eller det andre alt ettersom hva de foretrekker.

Jeg liker også å blande risen med noen skjeer med dressing slik at det allerede er smaksatt.

Avokado har jeg holdt som hele halvdeler og klemt litt sitronsaft over hver halvdel.

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Så strør jeg friske urter, sprøstekte kikerter og ristede sesamfrø over det hele.

Like før servering risler jeg litt tainidressing over salaten og serverer mer ved siden av.

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Det frister, ikke sant?

Ps. Om du vil, er det selvsagt ikke noe i veien for å blande salaten sammen før servering om du ønsker.

Regnbuesalat med tahinidressing og sprøstekte kikerter

Husk også å servere ekstra sprøstekte kikerter ved siden av – det er alltid noen som vil ha litt mer krønsj!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »