Grønn salatdressing som løfter salaten din til nye høyder

Sommerens salatdressing med koriander og solsikkefrø

Her får du oppskriften på en grønn salatdressing som løfter salaten din til nye høyder!

Har du denne stående i kjøleskapet (holder seg godt der en ukes tid) kan du freshe opp en enkel salat. En enkel grønn salat altså (bare en eller flere typer salat blandet sammen) eller kanskje du har dristet deg til å ha litt agurk og tomater i også. Topper du med denne dressingen, blir den plutselig spennende. Det skal så lite til vet du …

En annen enkel triks å gjøre salaten med spennende er å ha ristede kikerter på lur. Disse er enkle å lage og kan krydres etter ønske. De kan gjerne spises som en liten snacks ( i stedet for chips eller nøtter) og gir helrig krønsj til salater. Hvordan du lager de kan du lese om her.

Ja, og så bare sånn at det er sagt – dressingen passer også godt å smøre på brødskiva før du topper det med annet. Kanskje du har lyst å lage en herlig vegetar-blings med grillede grønnsaker, eller kanskje du vil toppe med spekemat og ost.

Tenker du at dressingen kan fungere som dip også, så har du helt rett i det. Server den som du ville servere hummus, med oppskjærte grønnsaker som kan dippes i dressingen. Nam!

Salatdressing som løfter salaten din til nye høyder

Er du klar for noen nye dressinger denne sommeren? Da kan jeg friste med flere gode oppskrifter – bare se her:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Grønn salatdressing som løfter salaten din til nye høyder – lager ca. 300ml

ingredienser
  • 50g solsikkefrø
  • 3 ss sitronsaft
  • en liten potte frisk koriander
  • 2 små hvitløksfedd
  • salt
fremgangsmåte

Sommerens salatdressing med koriander og solsikkefrø

Rist gjerne solsikkekjernene i en stekepanne eller ovnen om du vil litt ekstra dybde i smaken. La de avkjøle helt før bruk.

Ha solsikkekjerner, frisk koriander (stilker og blader), sitronsaft og hvitløk i en liten food processor og kjør til blandet.

Spe med vann til du har ønsket konsistens  og smak til med salt.

Hell dressingen over i et glass med lokk og sett kjølig for oppbevaring. Den holder seg godt en ukes tid – rist godt før bruk.

Sommerens salatdressing med koriander og solsikkefrø

Hell dressingen over salater, bruk den som dipp eller smør den på skiven.

Nam!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »