En lun grønn kyllingcurry med grønnsaker er nydelig og enkel å lage hverdagsmat.
Du trenger att på til kun en gryte for å lage hele middagen.
Løk, hvitløk, grønn chili (valgfritt) og curry paste stekes litt i gryta før du tilsetter kylling og poteter. Kraft (eller buljong) og kokosmelk helles over det hele og så lar du det småkoke til potetene er møre (10-15 minutter).
Og så kommer grønnsakene. Dette er en ypperlig anledning til å bruke det du har, eller gjerne vil få brukt opp. Jeg har brukt Bimi (som jeg egentlig hadde tenkt å servere noen dager i forkant, men gjorde ikke likevel), 1/4 pose med sukkererter som jeg hadde igjen fra en salat (denne regnbuesalaten faktisk) og noen frosne bønner som jeg hadde igjen fra julen.
Gulrøtter, paprika, grønnkål og erter passer også godt i denne curryen i tillegg til mange andre grønnsaker.
Husk å tilpasse koketid i forhold til grønnsakene – frosne erter trenger langt kortere koketid enn gulrøtter for eksempel…
Har du lyst på flere alt i en gryte oppskrifter? Ta en titt på disse
- one pot pasta med kjøttsaus
- one pot kylling med pasta og spinat
- estragon kylling med ris, spinat og ruccola
- middagspannekake
- kyllinggryte med byggryn
Kan man bruke matfløte istedenfor kokosmelk ?
Hei Lisbeth
Det kan du, men kokosmelken gir curry’en sitt særpreg, rent smaksmessig…
hilsen
ina