Lun grønn kyllingcurry med poteter og grønt (alt i en gryte)
2 kommentarer
En lun grønn kyllingcurry med grønnsaker er nydelig og enkel å lage hverdagsmat.
Du trenger att på til kun en gryte for å lage hele middagen.
Løk, hvitløk, grønn chili (valgfritt) og curry paste stekes litt i gryta før du tilsetter kylling og poteter. Kraft (eller buljong) og kokosmelk helles over det hele og så lar du det småkoke til potetene er møre (10-15 minutter).
Og så kommer grønnsakene. Dette er en ypperlig anledning til å bruke det du har, eller gjerne vil få brukt opp. Jeg har brukt Bimi (som jeg egentlig hadde tenkt å servere noen dager i forkant, men gjorde ikke likevel), 1/4 pose med sukkererter som jeg hadde igjen fra en salat (denne regnbuesalaten faktisk) og noen frosne bønner som jeg hadde igjen fra julen.
Gulrøtter, paprika, grønnkål og erter passer også godt i denne curryen i tillegg til mange andre grønnsaker.
Husk å tilpasse koketid i forhold til grønnsakene – frosne erter trenger langt kortere koketid enn gulrøtter for eksempel…
Har du lyst på flere alt i en gryte oppskrifter? Ta en titt på disse
Lun grønn kyllingcurry med poteter og grønt (alt i en gryte) – 4-6 porsjoner
ingredienser
1 løk i terninger
2 hvitøksfedd, finhakket
1 grønn chili i fine skiver (valgfritt)
2 ss grønn curry paste*
300g små kokefaste poteter delt i 2 **
500g kylling skjært i terninger
500ml kyllingkraft
250ml kokosmelk
200 - 300 g diverse grønnsaker
salt, Thai fiskesaus, limesaft
fremgangsmåte
*jeg brukte denne fra Santa Maria. Bruker du en annen, smak den og vurder hvor mye du vil bruke (Santa Maria sin er ganske mild).
**potetene må ikke være små, men de må være kokefast. Bruker du større poteter, skjærer du de opp i mindre biter.
Bruk en stor gryte eller en traktørpanne slik jeg bruker her.
Stek løk i litt olje over middels varme til den begynner å bli myk.
Tilsett hvitløk og stek noen minutter til. Tilsett chili og curry paste og stek noen minutter til. Nå skal det virkelig begynne å dufte godt fra gryta di..
Tilsett kyllingen og stek slik at kyllingen får litt stekeskorpe (men ikke nødvendigvis farge).
Ha potetene oppi gryta og rør litt rundt før du tilsetter kyllingkraft og kokosmelk.
Rør og la det få et oppkok. Skru ned varmen og la det hele småkoke 10-15 minutter til potetene er møre.
Tilsett grønnsaker. Husk på hva jeg skrev innledningsvis – noen grønnsaker trenger lengre koketid enn andre – og la det småputre videre til grønnsakene er gjennomvarme og fortsatt har litt ‘bit’.
Smak til med salt, lime saft og Thai fiskesaus om du har.
Jeg har drysset retten med litt Aleppo pepper før servering – det er helt valgfritt.
Server retten, gjerne med litt (spicy) chutney og nan brød om du ønsker.
Kan man bruke matfløte istedenfor kokosmelk ?
Hei Lisbeth
Det kan du, men kokosmelken gir curry’en sitt særpreg, rent smaksmessig…
hilsen
ina