Bananbrød med sjokolade og peanøtter – YUMMY!

Bananbrød med sjokolade og peanøtter

Bananbrød med sjokolade og peanøtter er nok en god ting man kan lage med overmodne bananer.

Jeg ryddet i frysen og fant 4 bananer som ikke var blitt brukt som tiltenkt. Tanken var å bruke de i en smoothie – veldig kjekt å ha frosne overmodne bananer til det! Kan anbefales!

Men, uansett, de gikk i glemmeboken (de lå usynlig i øverste hylle i frysedøren). I dag fisket jeg de ut, lot de tine og brukte de til å lage kake. Og for en kake det ble!

Saftig og god, med sjokoladebiter og peanøtter fordelt gjennom kaken. Skjærer du kaken mens den fortsatt er litt varm fra ovnen, ja, da får du også deilige smeltede sjokoladebiter. Digg til en kopp kaffe eller te.

Dette er også en kake som holder seg godt lenge, nettopp fordi den er så saftig. Men, skulle det mot formodning bli litt tørt, er det ingenting i veien for å legge en skive i brødristeren for å friske den litt opp. Jeg bare nevner det….

Dette er ikke den eneste oppskriften på bloggen der godt modne bananer brukes. Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Bananbrød med sjokolade og peanøtter

ingredienser
  • ca. 250g moden banan (3-4 bananer)
  • 150g peanøttsmør
  • 125g smeltet smør eller margarin, litt avkjølt
  • 2 egg
  • 200g hvetemel
  • 100g sukker
  • 100g brunt sukker (farin)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 100g grovhakket sjokolade
  • 100g grovhakkede peanøtter
  • flaksalt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

En brødform ca. 13x23cm kledd med bakepapir

Ha bananer, smeltet smør, peanøttsmør og egg i en bolle og pisk sammen.

Ha sukker, hvetemel og hevemidler i bollen og rør inn.

Rør inn sjokolade og peanøtter.

Hold gjerne litt igjen for å pynte toppen med.

Hell røren oppi brødformen og strø litt mer sjokolade og peanøtter på toppen.

Jeg liker å strø litt flaksalt på toppen også.

bananbrød

 

Sett bananbrødet i varm ovn, på nederste rille og stek i 60-70 minutter.

Hold gjerne et øye med kaken under steking og dekk toppen til med bakepapir om den skulle bli for brun.

Kaken er ferdig når en kakepinne kommer ut rent.

Bananbrød med sjokolade og peanøtter

La kaken avkjøle en 10 minutters tid i formen, før du løfter den ut og lar den avkjøle helt på rist.

Jeg vet det er vanskelig, men prøv å ikke skjær i kaken før den er helt avkjølt

Bananbrød med sjokolade og peanøtter

Vær sikker på at du har noen å dele kaken med – den er farlig god!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »