Bananbrød med sjokolade og peanøtter er nok en god ting man kan lage med overmodne bananer.
Jeg ryddet i frysen og fant 4 bananer som ikke var blitt brukt som tiltenkt. Tanken var å bruke de i en smoothie – veldig kjekt å ha frosne overmodne bananer til det! Kan anbefales!
Men, uansett, de gikk i glemmeboken (de lå usynlig i øverste hylle i frysedøren). I dag fisket jeg de ut, lot de tine og brukte de til å lage kake. Og for en kake det ble!
Saftig og god, med sjokoladebiter og peanøtter fordelt gjennom kaken. Skjærer du kaken mens den fortsatt er litt varm fra ovnen, ja, da får du også deilige smeltede sjokoladebiter. Digg til en kopp kaffe eller te.
Dette er også en kake som holder seg godt lenge, nettopp fordi den er så saftig. Men, skulle det mot formodning bli litt tørt, er det ingenting i veien for å legge en skive i brødristeren for å friske den litt opp. Jeg bare nevner det….
Dette er ikke den eneste oppskriften på bloggen der godt modne bananer brukes. Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
- supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan
- brownies med brune bananer
- sukkerfrie bananmuffins
- havrecookies med banan og sjokoladebiter
- bananvafler