
Skal du lage en supersaftig sjokoladekake er det en fordel å ha noen godt modne bananer for hånden.
Du vet, de bananene det ikke frister å spise rett fra fruktskålen. De bananene som har ligget der litt for lenge og blitt litt for brune, litt for modne, litt for myke eller kanskje til og med alt på en gang.
Det er de bananene som er godt å bruke i bakst (og smoothies). Nå baker jeg ikke hver gang jeg ser at jeg har en litt for moden banan til overs, neida. Brune bananer går rett i frysen hos meg, slik at jeg kan bruke de ved en senere anledning. De er perfekte å bruke som frosne i smoothies, og lar du de tine kan du bruke de for å bake med.
Når jeg så bruker bananer i bakst liker jeg å mose de med en stavmikser slik at et blir en helt glatt bananmasse uten bananbiter. Er ikke det så viktig for deg, kan du gjerne mose bananene med en gaffel. Da kan det hende at du treffer på noen bananbiter i sjokoladekaken, men det er jo bare koselig.

Det er mye godt å lage med en litt for moden banan – ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
- brownies med brune bananer
- sukkerfrie bananmuffins
- banankake med kokos og sjokolade
- havrecookies med banan og sjokoladebiter
- bananmuffins
- sjokoladekake med banan