Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

Skal du lage en supersaftig sjokoladekake er det en fordel å ha noen godt modne bananer for hånden.

Du vet, de bananene det ikke frister å spise rett fra fruktskålen. De bananene som har ligget der litt for lenge og blitt litt for brune, litt for modne, litt for myke eller kanskje til og med alt på en gang.

Det er de bananene som er godt å bruke i bakst (og smoothies). Nå baker jeg ikke hver gang jeg ser at jeg har en litt for moden banan til overs, neida. Brune bananer går rett i frysen hos meg, slik at jeg kan bruke de ved en senere anledning. De er perfekte å bruke som frosne i smoothies, og lar du de tine kan du bruke de for å bake med.

Når jeg så bruker bananer i bakst liker jeg å mose de med en stavmikser slik at et blir en helt glatt bananmasse uten bananbiter. Er ikke det så viktig for deg, kan du gjerne mose bananene med en gaffel. Da kan det hende at du treffer på noen bananbiter i sjokoladekaken, men det er jo bare koselig.

Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

Det er mye godt å lage med en litt for moden banan – ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

ingredienser
supersaftig sjokoladekake
  • 250g hvetemel
  • 50g kakao
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts natron
  • 200g sukker
  • 2 egg
  • 300g most banan (ca. 3 bananer)
  • 150ml melk
  • 100ml nøytral olje
  • 100ml varm kaffe
sjokoladeglasur
  • 80ml melk
  • 100g kokesjokolade, grovhakket
  • ca. 100g melis
fremgangsmåte

Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

Ovn temp. 180°C

En liten langpanne, ca. 30x20x5 cm eller 25x25x5cm.

Bland hvetemel, kakao, bakepulver og natron i en bolle.

Rør sammen egg, most banan, melk og olje.

Hell det våte i det tørre og rør sammen til en glatt røre.

Hell oppi varm kaffe til slutt og rør inn.

Hell deigen i smurt (eller kledd med bakepapir) langpanne, sett i varm ovn og stek i ca. 30 minutter.

Test om den er ferdig ved å stikke en pinne i midten av kaken. Er det ikke deig på pinnen når du trekker den ut er den ferdig.

La kaken avkjøle helt.

Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

Lag glasuren.

Varm opp melken til like under kokepunktet. Ha oppi sjokoladen og la den smelte før du rører det sammen.

Ha oppi nok melis til du får en fin konsistens på glasuren.

Fordel glasuren over kaken og pynt gjerne med strø om du har.

Supersaftig sjokoladekake i langpanne med banan

Da er det bare å nyte denne digge, supersaftige sjokoladekaken ♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »