Lager du enkle energibarer med frø, frukt, puffet havre og sjokolade risikerer du å spise for mange av de. Bare sånn at det er sagt.
Energibarer kan være så ‘sunne’ som bare det, men er de gode så ender man fort opp med å spise litt for mange. Men, det er helt ok tenker jeg.
I stedet for å skeie ut på noe som gir deg ingenting, så skeier du ut på noe som gir deg næring.
Føler du likevel at du har lite kontroll og ikke vil falle for fristelsen, så kan du gjøre som meg og passe på å gi bort mesteparten. Det er vinn, vinn på flere fronter for min del 🙂
Det går også helt fint å halvere oppskriften…
Puffet havre hadde jeg til overs fra da jeg lagde disse risbollene – som jeg kan anbefale på det varmeste forresten! Jeg elsker å putte puffet havre i bars. Det gir god smak i tillegg til å litt volum slik at energibarene ikke blir for kompakte.
Fremgangsmåte er enkel. Nøtter, frø og havre ristes noen minutter i ovnen for bedre smak, men dette kan sløyfes om du vil.
Deretter lager du en enkel karamell, blander alt sammen, presser det ned i en form og venter utålmodig til at den er avkjølt før du fordeler smeltet sjokolade på toppen og strør med kokos.
Sjokoladen og kokos er forresten valgfritt. Om du ønsker litt mindre sukker i energibarene, så sløyfer du det.
Glad i ‘litt sunnere’ snacks? Da har jeg flere oppskrifter å anbefale – sjekk ut disse:
- lettvinte energibarer med dadler og kokos
- enkel sjokoladeknekk med frø, kjerner og tørket frukt
- energikuler med kokos og sjokolade