
Alt-i-ett (one pot) pasta puttanesca er den siste varianten på one pot pasta som jeg har prøvd meg på. Og dævern så godt det ble.
Jeg har gått litt bort fra prinsippet av å bare ha alt i gryta og la det koke til en ferdig rett, men tar meg heller litt tid å bygge opp sausen først.
Begge fremgangsmåter er gode altså, og det er så absolutt et pluss rent tidsmessig når alt du trenger er å legge alt oppi gryta, koke det opp og vente til det blir ferdig. Ok, du må røre litt innimellom, men arbeidsinnsatsen er minimal.
Denne metoden, der jeg bygger opp sausen før jeg har oppi pastaen krever litt mer innsats. Vi snakker selvsagt fortsatt om bare å bruke en gryte, men ingrediensene går inn i gryta steg for steg.
Det er jo slik at man må av og til vekke til live smakene ved steking, og det gjør man så absolutt her. Hvitløkskivene blir gyllen brune og smaker nærmest lett karamellisert. Tomatpureen får en annen smaksdybde ved steking. Ansjosene smelter i varmen og preger alt som stekes med den. Skjønner du hvor jeg vil hen?
Og nei, det tar ikke mye tid. Kanskje 5 minutter. Det har du tid til når hele retten allikevel kommer sammen på cirka 20 minutter. Det er det verdt.

Nysgjerrig eller glad i alt-i ett teknikken? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
- alt i en gryte pasta med kjøttsaus
- one pot lammegryte
- one pot wonder – lettvint gryterett
- alt i ett kyllinggryte
- alt i ett pøslepai