Alt-i-ett (one pot) PASTA PUTTANESCA

Alt-i-ett gryte (one pot) PASTA PUTTANESCA

Alt-i-ett (one pot) pasta puttanesca er den siste varianten på one pot pasta som jeg har prøvd meg på. Og dævern så godt det ble.

Jeg har gått litt bort fra prinsippet av å bare ha alt i gryta og la det koke til en ferdig rett, men tar meg heller litt tid å bygge opp sausen først.

Begge fremgangsmåter er gode altså, og det er så absolutt et pluss rent tidsmessig når alt du trenger er å legge alt oppi gryta, koke det opp og vente til det blir ferdig. Ok, du må røre litt innimellom, men arbeidsinnsatsen er minimal.

Denne metoden, der jeg bygger opp sausen før jeg har oppi pastaen krever litt mer innsats. Vi snakker selvsagt fortsatt om bare å bruke en gryte, men ingrediensene går inn i gryta steg for steg.

Det er jo slik at man må av og til vekke til live smakene ved steking, og det gjør man så absolutt her. Hvitløkskivene blir gyllen brune og smaker nærmest lett karamellisert. Tomatpureen får en annen smaksdybde ved steking. Ansjosene smelter i varmen og preger alt som stekes med den. Skjønner du hvor jeg vil hen?

Og nei, det tar ikke mye tid. Kanskje 5 minutter. Det har du tid til når hele retten allikevel kommer sammen på cirka 20 minutter. Det er det verdt.

Alt-i-ett gryte (one pot) PASTA PUTTANESCA

Nysgjerrig eller glad i alt-i ett teknikken? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Alt-i-ett (one pot) PASTA PUTTANESCA – 4 porsjoner

ingredienser
  • 3 gode spiseskjeer god olivenolje
  • 6 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 2 ansjosfilter
  • 100g svart oliven uten lake
  • 60g kapers (uten lake)
  • 3 ss tomatpuré
  • 1/2 ts tørkede chiliflak
  • 1 ts salt
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 600ml vann
  • 200g små pastaformer
  • ca. 50g babyspinat
fremgangsmåte

Alt-i-ett gryte (one pot) PASTA PUTTANESCA

Ha olivenoljen i en traktør- eller sautepanne (en stekepanne med litt høy kant) og varm det opp.

Ha hvitløksskivene og ansjosfiltene oppi og stek til hvitløksskivene er litt gylne. Mos gjerne ansjosfiletene litt slik at de går i oppløsning.

Ha tomatpureen oppi og stek til den blir en noe mørkere utgave av seg selv.

Ha oppi oliven, kapers, chiliflak og salt og stek noen minutter til.

Hell hakkede tomater oppi. Vær forsiktig for det kan sprute litt fra den varme pannen.

Hell oppi vannet og la det koke opp.

Smak gjerne nå om det er nok krydder og tilsett mer salt eller pepper om nødvendig.

Ha oppi pastaen og kok til den nesten er al dente (dvs at den fortsatt har litt bit).

Rør gjerne av og til mens pastaen koker.

Ha oppi spinaten og rør det inn, det vil visne ganske raskt.

Ta en siste smaksprøve og tilsett mer salt eller pepper om nødvendig.

Smaker alt godt er det bare å servere – rett fra gryta selvsagt!

Alt-i-ett gryte (one pot) PASTA PUTTANESCA

Husk rikelig med parmesan og sett frem en pepperkvern for de som skulle ønske litt nymalt pepper over det hele.

Alt-i-ett gryte (one pot) PASTA PUTTANESCA

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »