One pot lammegryte

One pot lammegryte

One pot lammegryte er den enkleste måten å lage en superdeilig gryterett på!

Her skal ikke kjøttet brunes før den går opp i gryta og det er unødvendig med ekstra tilbehør. Gryteretten er komplett som den er. Ha alt oppi gryta og la gryteretten lage seg selv med andre ord.

Gryta som jeg elsker å bruke og som fungerer like godt på komfyrtoppen som i ovnen er denne gryta fra Norden serien fra Fiskars som er avbildet her i innlegget. I tillegg til å være praktisk er den så fin å se på at den settes på bordet når det er klart til servering.

Hele Norden serien (se den her) er vakker i tillegg til å være meget funksjonell. I denne oppskriften har jeg brukt støpejernsgryte (4l) og to kniver fra Norden serien nemlig den store knokkekniven og den lille for tilberedning av kjøtt og grønnsaker.

Støpejernsgrytene i Norden serien er produsert i Finland og er belagt med det unike belegget Thermium™. Belegget gir gryta ‘non-stikk’ egenskaper og gjør at den også er lett å rengjøre. I motsetning til andre støpejernsgryter som trenger en viss vedlikehold og pleie (oljing) trenger ikke disse grytene noe vedlikehold. De kan også vaskes med såpe uten at det går utover belegget.

Selve designen av Norden serien bygger på den 370årige tradisjonen til Fiskars med inspirasjon fra den nordiske naturen. Detaljen jeg liker spesielt godt er bjørkringen i lokket som kan taes av og brukes som gryteunderlag. Bjørk går også igjen i skaftet til knivene og er gode å holde i hånden i tillegg til å være dekorative.

Alt i alt, en vakker og praktisk serie som er meget anvendelig.

One pot lammegryte

Frister denne oppskriften, anbefaler jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter der jeg også bruker Fiskars støpejernsgryter fra Norden serien:

One pot lammegryte – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 150 g bacon i terninger
  • 800 grytekjøtt av lam (lammebog for eksempel) i terninger
  • 1 løk i terninger
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 selleristenger, skivet
  • 3 gulrøtter i tykke skiver
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts salt
  • 1 liter kraft/buljong av storfe eller kylling
  • 500 g små poteter
  • 250 g aromasaopp
fremgangsmåte

One pot lammegryte

Ha bacon og lammekjøtt i gryta.

One pot lammegryte

Tilsett løk, selleristang og hele hvitløk.

One pot lammegryte

Ha oppi gulrøtter, laurbærblad,

One pot lammegryte

tomatpuré, tørket timian, paprika, pepper og salt. Hell den varme kraften/buljongen over. Sett gryta over varmen og la det koke opp.

Skru ned varmen og la det småkoke 1 1/2 time.

One pot lammegryte

Fisk frem hvitløksfeddene og mos de. Rør de inn i gryta igjen.

Ha poteter og sopp i gryta. Sett på lokk og la det småkoke til potetene er møre, ca. en halvtimes tid.

One pot lammegryte

Smak til gryta med salt og pepper om nødvendig. En liten dæsj med balsamicoeddik kan også være godt.

One pot lammegryte

Pynt med litt finhakket persille og sett den fine gryta direkte på bordet.

One pot lammegryte

Om ikke alt spises opp kan lammegryta oppbevares kjølig og varmes opp igjen neste dag.

Lammegryta kan også fryses.

 

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Fiskars.

Kommentarer

  • Reply Anette 10. november 2019

    Meget god gryte med en fantastisk smak. Kanskje for god, for jeg serverte denne til 5 voksne, og det var litt flaut da det ikke var nok mat. Men anbefales, men doble oppskriften foruten om væske!

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2019

      Oisann!
      Hyggelig å høre at det smakte, og at de voksne hadde god appetitt!
      Takk for tilbakemeldingen.
      hilsen
      ina:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »