One pot lammegryte

One pot lammegryte

One pot lammegryte er den enkleste måten å lage en superdeilig gryterett på!

Her skal ikke kjøttet brunes før den går opp i gryta og det er unødvendig med ekstra tilbehør. Gryteretten er komplett som den er. Ha alt oppi gryta og la gryteretten lage seg selv med andre ord.

Jeg elsker konseptet av «one pot» eller «alt i ett». Det er noe meget tilfredsstillende å ikke måtte vaske opp flere gryter, panner eller stekebrett etter å a tilberedt middag. Neida, alt går oppi gryta, og gryta settes på bordet slik at alle kan servere seg selv. Enkelt og greit.

Du finner mange ‘alt i ett’ retter her på bloggen fra pasta til supper til gryteretter – ta en titt på noen av de her:

One pot lammegryte

Skulle du ha lyst på flere oppskriften med lam, kan jeg også foreslå følgende oppskrifter:

One pot lammegryte – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 150 g bacon i terninger
  • 800 grytekjøtt av lam (lammebog for eksempel) i terninger
  • 1 løk i terninger
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 selleristenger, skivet
  • 3 gulrøtter i tykke skiver
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts salt
  • 1 liter kraft/buljong av storfe eller kylling
  • 500 g små poteter
  • 250 g aromasaopp
fremgangsmåte

One pot lammegryte

Ha bacon og lammekjøtt i gryta.

One pot lammegryte

Tilsett løk, selleristang og hele hvitløk.

One pot lammegryte

Ha oppi gulrøtter, laurbærblad,

One pot lammegryte

tomatpuré, tørket timian, paprika, pepper og salt. Hell den varme kraften/buljongen over. Sett gryta over varmen og la det koke opp.

Skru ned varmen og la det småkoke 1 1/2 time.

One pot lammegryte

Fisk frem hvitløksfeddene og mos de. Rør de inn i gryta igjen.

Ha poteter og sopp i gryta. Sett på lokk og la det småkoke til potetene er møre, ca. en halvtimes tid.

One pot lammegryte

Smak til gryta med salt og pepper om nødvendig. En liten dæsj med balsamicoeddik kan også være godt.

One pot lammegryte

Pynt med litt finhakket persille og sett den fine gryta direkte på bordet.

One pot lammegryte

Om ikke alt spises opp kan lammegryta oppbevares kjølig og varmes opp igjen neste dag.

Lammegryta kan også fryses.

Kommentarer

  • Reply Olav Hovstad 3. februar 2021

    En utrolig god smak på denne gryta ! Vi tilsatte et helt glass med tomatpure (kjedelig å ha et resteglass stående), ikke bare en spiseskje – ble veldig godt. Vi økte også mengden poteter til 900 gram, og fik nok mat til 4 sultne personer, i tillegg ble det litt igjen til varm lunch dagen etter. Gryta er «suppete», men å mose potetene på tallerkenen for å få med seg sausen – mmhh:-)

  • Reply Astrid Johanne Flo 25. oktober 2020

    Fantastisk gryte men litt for mykkje veske. Laget litt jevning på den.
    Men kor mange ml er en måleskje? Fant det ingen plass.
    Har også laget minestrone suppen flere ganger- kjempegod…

    • Reply Mat På Bordet 2. november 2020

      En målskje er 15ml.
      Jevning er lurt om du ønsker det litt mindre ‘suppete’.
      Hyggelig å høre at begge smakte
      ina 🙂

  • Reply Anette 10. november 2019

    Meget god gryte med en fantastisk smak. Kanskje for god, for jeg serverte denne til 5 voksne, og det var litt flaut da det ikke var nok mat. Men anbefales, men doble oppskriften foruten om væske!

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2019

      Oisann!
      Hyggelig å høre at det smakte, og at de voksne hadde god appetitt!
      Takk for tilbakemeldingen.
      hilsen
      ina:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »