
En nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing er en fargeklatt av en salat som bugner med gode smaker!
Salaten kan lages året rundt og serveres som tilbehør eller som et måltid i seg selv. Det er heller ikke noe problem å legge noe til salaten – kylling for eksempel er godt oppi. Eller hva med noen spicy scampi eller reker?
Spisskål er i sesong akkurat nå, og jeg har brukt både den grønne og røde varianten her.
Edamame bønner er også med. Disse finner du i frysedisken i litt større dagligvare forretninger. Finner du de ikke så kan du sløyfe de, alternativt bruke mer kål eller sukkererter. Det er heller ikke noe i veien for å bytte de ut med frosne erter.
Av nudler er det et mangfold å velge fra. Jeg har brukt eggnudler, men det er ikke satt i sten. Risnudler er godt oppi salaten – eller bruk spaghetti om du ikke har lyst å gå til innkjøp av nudler.
Et lite tips med dressingen . Jeg synes det er godt når ikke salaten ‘drukner’ i dressing. Men dette er en smaksak. Begynn med å bare blande nudlene med dressingen – de har uansett godt av litt ekstra smak. Når hele salaten er blandet kan du ev. smake til med mer dressing om du synes det trengs. Ikke tenk på at du må bruke all dressing, for det er fint å kunne servere ekstra ved siden av. Det er alltid noen som ønsker mer….

Her har du et par oppskrifter til fra bloggen i samme genre i tilfelle de også kan friste :
- Thai nudelsalat med peanøttdressing
- lettvint nudelsalat med reker og annet godt
- Thai (larb) salat med kylling
- Gyoza (dumplings) med svinekjøtt og scampi
- Asiatisk biffsalat

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Denne er supergod! Takk for alltid gode oppskrifter
Fikk denne servert i en konfirmasjon i går – helt nydelig! Den blir en gjenganger i sommer, gjerne til grillmaten!