NUDELSALAT MED GRØNNSAKER OG EN ASIATISK DRESSING

Nydelig nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing

En nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing er en fargeklatt av en salat som bugner med gode smaker!

Salaten kan lages året rundt og serveres som tilbehør eller som et måltid i seg selv. Det er heller ikke noe problem å legge noe til salaten – kylling for eksempel er godt oppi. Eller hva med noen spicy scampi eller reker?

Spisskål er i sesong akkurat nå, og jeg har brukt både den grønne og røde varianten her.

Edamame bønner er også med. Disse finner du i frysedisken i litt større dagligvare forretninger. Finner du de ikke så kan du sløyfe de, alternativt bruke mer kål eller sukkererter. Det er heller ikke noe i veien for å bytte de ut med frosne erter.

Av nudler er det et mangfold å velge fra. Jeg har brukt eggnudler, men det er ikke satt i sten. Risnudler er godt oppi salaten – eller bruk spaghetti om du ikke har lyst å gå til innkjøp av nudler.

Et lite tips med dressingen . Jeg synes det er godt når ikke salaten ‘drukner’ i dressing. Men dette er en smaksak. Begynn med å bare blande nudlene med dressingen – de har uansett godt av litt ekstra smak. Når hele salaten er blandet kan du ev. smake til med mer dressing om du synes det trengs. Ikke tenk på at du må bruke all dressing, for det er fint å kunne servere ekstra ved siden av. Det er alltid noen som ønsker mer….

Nydelig nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing

Her har du et par oppskrifter til fra bloggen i samme genre i tilfelle de også kan friste :

Nydelig nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing

ingredienser
Nudelsalat
  • 200g eggnudler
  • 200g edamame bønner
  • 300g kål i strimler, gjerne en blanding av grønn og rød
  • 2 røde paprika, i strimler
  • 200g sukkererter, i strimler
  • 4 vårløk i tynne skiver
  • 100g usaltede cashewnøtter
  • en god bunt frisk koriander, grovhakket
  • 3 ss ristede sesamfrø
Asiatisk dressing
  • 8 ss soyasaus
  • 3 ss sesamolje
  • 1 ss honning
  • saften av en lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts chilisaus
fremgangsmåte

Bland dressingingrediensene sammen. Smak gjerne til med mer av hva du synes den trenger.

Kok nudlene etter pakkens anvisninger. Skyll i kaldt og bland med halvparten av dressingen.

Kok edamame bønner i 3-4 minutter og ha oppi kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La de renne godt av.

Ha nudlene, kål. paprika, edamame bønner, sukkererter og vårløk oppi en stor bolle eller brett (som jeg har gjort her).

TIPS

Jeg bruker saks til å klippe litt i nudlene slik at de ikke er så lange. Det gjør det lettere å blande med de andre ingrediensene.

Bland sammen.

Bland til slutt frisk koriander og sesamfrø i salaten.

Smak gjerne til med mer dressing om du synes salaten trenger det.

Ha salaten oppi en salatbolle og dryss med litt sesamfrø og frisk koriander.  Jeg har også brukt noen svarte sesamfrø som pynt som du kan se 🙂

Nydelig nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing

Hell resten av dressingen i et beger og server ved siden av.

For en fargerik og fristende salat! Ikke sant?

Nydelig nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »