Marinert tomatsalat med mozzarella

Marinert tomatsalat med mozzarella

Marinert tomatsalat med mozzarella kan du lage året rundt.

For hva gjør du med tomater som ikke er i sesong og er fulle av solmoden smak? Jo, du marinerer de!

Marinaden er ikke annet enn en litt tykkere dressing med masse urter, løk og hvitløk som gir smak. Får tomatene ligge litt i marinaden (gjerne ett par timer, gjerne kjølig), ja da snakker vi smaksbomber.

Henter du så frem disse marinerte tomatene og legger til litt fersk mozzarella og friske urter så begynner vi å snakke tomatsalat.

Salt og pepper er det eneste som nå må til for å virkelig finpusse salaten. Og ja, har tomatene stått kjølig, kan de gjerne få lov til å komme til romtemperatur igjen for best smaksopplevelse.

Du trenger jo selvsagt ikke stoppe med mozzarella. Ha tomatene oppi en annen salat. Eller bygg på salaten med avokado. Kanskje litt agurk. Kanskje noen oliven.

Hva med å riste litt brød og lage bruschetta med disse marinerte tomatene.

Eller hva med å bruke de på pizzaen? Eller i pastasausen? Mulighetene er endeløse som du skjønner.

Men, når alt det er sagt, så er det drabelig godt å bare spise denne marinerte tomatsalaten med milde, myke biter av mozzarella. Det kan virkelig anbefales!

Marinert tomatsalat med mozzarella

Du er kanskje som meg, som ikke får nok av salater 🙂 Her har du i så fall noen flere digge varianter du kan forsøke deg på i sommer (alle med tomater…) :


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Marinert tomatsalat med mozzarella

ingredienser
salaten
  • ca. 800g cherrytomater
  • ca. 300g fersk mozzarella
marinaden
  • 100ml (ca. 6 ss) god olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss frisk persille, finhakket
  • 1 ss frisk basilikum, finhakket
  • 1 ss frisk gressløk, finhakket
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Skjær cherrytomatene i tykke skiver og ha de i en skål.

Bland marinade ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Hell marinaden over tomatene og bland forsiktig.

Dekk til og sett gjerne kjølig et par timers tid.

Marinert tomatsalat med mozzarella

La tomatene komme til romtemperatur.

Skjær mozzarella i biter og bland med tomatene.

Smak til med salt og ev. litt pepper og dryss gjerne litt mer finhakkede friske urter over salaten før servering.

Marinert tomatsalat med mozzarella

Har du sett noe så godt?

Marinert tomatsalat med mozzarella

Les gjerne forslag på hvordan marinerte tomater kan serveres i innledningen over!

Jeg er sikker på at du kommer til å nyte de ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »