
Marinert tomatsalat med mozzarella kan du lage året rundt.
For hva gjør du med tomater som ikke er i sesong og er fulle av solmoden smak? Jo, du marinerer de!
Marinaden er ikke annet enn en litt tykkere dressing med masse urter, løk og hvitløk som gir smak. Får tomatene ligge litt i marinaden (gjerne ett par timer, gjerne kjølig), ja da snakker vi smaksbomber.
Henter du så frem disse marinerte tomatene og legger til litt fersk mozzarella og friske urter så begynner vi å snakke tomatsalat.
Salt og pepper er det eneste som nå må til for å virkelig finpusse salaten. Og ja, har tomatene stått kjølig, kan de gjerne få lov til å komme til romtemperatur igjen for best smaksopplevelse.
Du trenger jo selvsagt ikke stoppe med mozzarella. Ha tomatene oppi en annen salat. Eller bygg på salaten med avokado. Kanskje litt agurk. Kanskje noen oliven.
Hva med å riste litt brød og lage bruschetta med disse marinerte tomatene.
Eller hva med å bruke de på pizzaen? Eller i pastasausen? Mulighetene er endeløse som du skjønner.
Men, når alt det er sagt, så er det drabelig godt å bare spise denne marinerte tomatsalaten med milde, myke biter av mozzarella. Det kan virkelig anbefales!

Du er kanskje som meg, som ikke får nok av salater 🙂 Her har du i så fall noen flere digge varianter du kan forsøke deg på i sommer (alle med tomater…) :
- tomatsalat med sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner
- tomat og mozzarellasalat
- tomat og agurksalat med mye annet godt
- pastasalat med tomater, avokado og mozzarella
- spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.