
Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker er en nydelig salat som du kan diske opp med i en fei!
Herlig å spise på varme sommerdager, fint nok å servere gjester om du skulle få besøk, enkelt å ta med seg ut å spise på stranden, i skogen eller på båten og veldig lett å lage. Det eneste du trenger kniv til er å skjære tomatene…
Jeg var heldig nok og fant både spekeskinke og mozzarella på tilbud i dag, for denne salaten er ikke akkurat billig. Den blir så god som råvarene dine er så jeg vil anbefale deg å kjøpe godt. Jeg har brukt en pakke med antipasti fra Jacobs Utvalgte (kjøpt på Meny) som inneholdt Prosciutto san giorgio , coppa parma og salame milano. Jeg synes det var godt med variasjon i spekeskinkene, men om du foretrekker den ene fremfor den andre så bruker du det.
Bruk gjerne fersk mozzarella – den som ligger i en pose eller beger i sin egen lake. Her er det også forskjell på smak og stort sett smaker den dyreste best. Du kan gjerne bruke små mozzarella kuler istedenfor en stor mozzarella som rives i stykker.
Jeg har med hensikt laget litt mer dressing enn det du nødvendigvis trenger til salaten. Dressingen holder seg godt i kjøleskapet og kan brukes til andre salater.

Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:
- pastasalat med spekeskinke
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- blomkålsalat med ristede kikerter
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.