Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker

Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker

Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker er en nydelig salat som du kan diske opp med i en fei!

Herlig å spise på varme sommerdager, fint nok å servere gjester om du skulle få besøk, enkelt å ta med seg ut å spise på stranden, i skogen eller på båten og veldig lett å lage. Det eneste du trenger kniv til er å skjære tomatene…

Jeg var heldig nok og fant både spekeskinke og mozzarella på tilbud i dag, for denne salaten er ikke akkurat billig. Den blir så god som råvarene dine er så jeg vil anbefale deg å kjøpe godt. Jeg har brukt en pakke med antipasti fra Jacobs Utvalgte (kjøpt på Meny) som inneholdt Prosciutto san giorgio , coppa parma og salame milano. Jeg synes det var godt med variasjon i spekeskinkene, men om du foretrekker den ene fremfor den andre så bruker du det.

Bruk gjerne fersk mozzarella – den som ligger i en pose eller beger i sin egen lake. Her er det også forskjell på smak og stort sett smaker den dyreste best. Du kan gjerne bruke små mozzarella kuler istedenfor en stor mozzarella som rives i stykker.

Jeg har med hensikt laget litt mer dressing enn det du nødvendigvis trenger til salaten. Dressingen holder seg godt i kjøleskapet og kan brukes til andre salater.

Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker

Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker – 4 -6 porsjoner

ingredienser
spinatsalaten
  • 130g (2 små poser) babyspinat
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • ca. 200g cherry tomater
  • 1 fersk mozzarella (125g)
  • ca. 100g tynne skiver spekeskinker eller salami*
  • frisk basilikum
dressing
  • 50ml sitronsaft (1 saftig sitron)
  • 150ml olivenolje
  • 1/2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/4 ts tørket oregano
  • salt, pepper
fremgangsmåte

*jeg har brukt prosciutto san giorgio, coppa parma og salame milano.

Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker

Lag dressingen.

Bland sitronsaft med hvitløk, urter og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Lag salaten.

Ha spinaten i en bolle (gjerne den du har tenkt å servere i). Strø over løk og tomater.

Skjær gjerne tomatene i to eller fire alt ettersom hvor strore de er.

Riv mozzarella i biter og fordel ut over salaten.

Brett spekeskinken og stikk den inn i salaten her og der.

Dryss frisk basilikum over salaten og server med dressing og gjerne noe godt brød. Eltefritt brød så klart. 

Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »