Enkel middelhavsinspirert pastasalat – full av gode smaker!

Enkel middelhavsinspirert pastasalat

En enkel Middelhavsinpsirert pastasalat er noe alle bør lage i sommer!!

Med Middelhavet som utgangspunkt blandes oliven, artisjokk, tomater, paprika og spinat med pasta som har fått lov til å trekke i en nydelig vinaigrette (også inspirert av Middelhavet).

Og ja, du kan selvsagt ha litt fetaost oppi denne salaten om du ønsker, men jeg har valgt å la være. Agurk og/eller avokado kunne man saktens også legge til, men igjen så valgte jeg å la være. I denne omgangen i hvert fall. Neste gang tenker jeg at legger til andre kombinasjoner.

Dressingen er også enkel – og Middelhavsinspirert. Sitron gir syre og tørkede urter (og selvsagt hvitløk) smak. Her kan du kjøre på med en ganske smaksintens dressing siden det er hovedsaklig den som setter smak.

Valg av oliven og artisjokk vil kunne prege smaksbildet også. Bruker du oliven eller artisjokk som er marinert må du ta høyde for det når du lager salaten. Når det er sagt, så er det vanskelig å ha for mye smak, men legg til dressingen litt om litt slik at ikke salaten overdøves av både marinade og dressing.

Salaten kan selvsagt serveres så snart den er laget, men har også godt av å stå litt slik at smakene får satt seg. Lager du den dagen før er det lurt å oppbevare den i kjøleskapet. Ta den ut i god tid før servering og la den komme til romtemperatur. Bland lett og tilsett gjerne litt flere friske urter før du setter salaten på bordet.

Enkel middelhavsinspirert pastasalat

Glad i pastasalat? Du finner mange forskjellig varianter på bloggen – ta en titt på disse for eksempel:

Glad i salater? Da bør du sjekke ut den nye kokeboken min SKIKKELIG GODE SALATER! Du finner den i bokhandel, eller du kan bestille den direkte fra forlaget her.

Skikkelig gode salater

Enkel middelhavsinspirert pastasalat

ingredienser
pastasalat
  • 250g pasta
  • 1 gul paprika i små terninger
  • 150 svarte kalamata oliven uten sten, grovhakket
  • 200g artisjokkhjerter, grovhakket
  • 300g cherrytomater delt i 2 eller 4
  • 65g babyspinat
  • 2 ss grovhakket frisk persille
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
dressing
  • saft og finrevet skall av 1 sitron
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1/2 hvitløksfedd, finrevet
  • 4-5 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket persille
  • 1/4 ts tørket oregano
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Kok pasta al dente (slik at den fortsatt har litt bit) i rikelig med godt saltet vann.

Lag dressingen mens pastaen koker. Bland alle dressing ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Hell av pastaen og bland dressingen med den fortsatt varme pastaen. La den stå og avkjøle seg mens du prepper resten av ingrediensene til pastasalaten.

Ha oppi paprika og grovhakkede oliven.

Tilsett grovhakkede artisjokkhjerter og cherrytomater som du har delt i 2 eller 4 alt ettersom hvor store de er.

Tilsett så babyspinat (grovhakk de om du synes bladene er litt store) og grovhakket frisk persille og basilikum.

Bland godt slik at dressingen fordeler seg jevnt med alle ingrediensene.

Enkel middelhavsinspirert pastasalat

Smak gjerne til med salt og pepper før servering.

En liten dæsj med god olivenolje over det hele er heller ikke dumt.

Enkel middelhavsinspirert pastasalat

Og ja, salaten kan gjerne lages i forkant slik at smakene kan sette seg litt før servering 🙂

Enkel middelhavsinspirert pastasalat

Da er det bare å håpe at dette frister!!

Kommentarer

  • Reply Inger Johanne 29. juni 2022

    Den ser kjempegod ut. Den vil jeg lage

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »