En enkel Middelhavsinpsirert pastasalat er noe alle bør lage i sommer!!
Med Middelhavet som utgangspunkt blandes oliven, artisjokk, tomater, paprika og spinat med pasta som har fått lov til å trekke i en nydelig vinaigrette (også inspirert av Middelhavet).
Og ja, du kan selvsagt ha litt fetaost oppi denne salaten om du ønsker, men jeg har valgt å la være. Agurk og/eller avokado kunne man saktens også legge til, men igjen så valgte jeg å la være. I denne omgangen i hvert fall. Neste gang tenker jeg at legger til andre kombinasjoner.
Dressingen er også enkel – og Middelhavsinspirert. Sitron gir syre og tørkede urter (og selvsagt hvitløk) smak. Her kan du kjøre på med en ganske smaksintens dressing siden det er hovedsaklig den som setter smak.
Valg av oliven og artisjokk vil kunne prege smaksbildet også. Bruker du oliven eller artisjokk som er marinert må du ta høyde for det når du lager salaten. Når det er sagt, så er det vanskelig å ha for mye smak, men legg til dressingen litt om litt slik at ikke salaten overdøves av både marinade og dressing.
Salaten kan selvsagt serveres så snart den er laget, men har også godt av å stå litt slik at smakene får satt seg. Lager du den dagen før er det lurt å oppbevare den i kjøleskapet. Ta den ut i god tid før servering og la den komme til romtemperatur. Bland lett og tilsett gjerne litt flere friske urter før du setter salaten på bordet.
Glad i pastasalat? Du finner mange forskjellig varianter på bloggen – ta en titt på disse for eksempel:
- italiensk pastasalat med salami og mozzarella
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- sommerens fargerike pastasalat
- pastasalat med kylling, bacon og avokado
- enkel pastasalat med laks grønnsaker og yoghurtdressing
Glad i salater? Da bør du sjekke ut den nye kokeboken min SKIKKELIG GODE SALATER! Du finner den i bokhandel, eller du kan bestille den direkte fra forlaget her.
Den ser kjempegod ut. Den vil jeg lage