FOCACCIA MED POTETER

Focaccia med poteter

Focaccia med poteter – har du sett noe så godt?

Her kombinerer jeg to av mine favoritter – eltefritt brød (eller heller focaccia) og poteter. Poteter utgjør toppingen på focacciaen men det er også poteter i selve deigen.

Å bake med poteter gir nemlig ekstra saftig bakst. I tillegg til å være en god måte å bruke opp potetene som ble igjen fra middagen. Og om du ikke har bakt med den eltefrie metoden før, så vil du raskt se hvor overraskende lett det er å bake.

I denne oppskriften har jeg fordelt deigen i to former. Skal du ikke spise de med det samme, er de fine å fryse. Spiser du de en dag eller to etter at de er stekt, lar de seg fort friske opp med en litt tur innom en varm ovn.

Focaccia med poteter

Oppskriften er hentet fra boken min Potetekokeboka. Du finner den i bokhandel, men kan også bestilles direkte fra forlaget her.

Potetkokeboka

Er du glad i poteter? Da har jeg mange gode oppskrifter til deg på bloggen også! Sjekk ut disse for eksempel:

Men, prøv gjerne denne oppskriften, den faller garantert i smak!

Print

FOCACCIA MED POTETER

Lager 1 stor eller 2 mellomstore focaccia

Ovnstemperatur: 220 °C

Ingredienser

Skaler

600g hvetemel

250g kokte poteter, most

1 ss salt

½ ts tørrgjær

dl kaldt vann fra springen

TIL TOPPING

4 mellomstore poteter,i tynne skiver

1 liten rødløk,i tynne skiver

2 ss olivenolje

½ ts tørket basilikum

½ ts tørket timian

½ ts tørket rosmarin

¼ ts tørket ramsløk

Olivenolje og flaksalt

Fremgangsmåte

1.Rør sammen hvetemel, moste poteter, salt og tørrgjær i en stor bakebolle, gjerne med en visp slik at poteten ikke klumper seg.

2.Hell vannet oppi, og rør sammen til en deig. Dekk til bollen eller sett på lokk, og la deigen heve i12–20 timer på kjøkkenbenken.

3.Strø litt mel over deigen mens den ligger i bakebollen, og brett den over seg selv et par ganger.

4.Smør en langpanne eller 2 mellomstore ildfaste former godt med olivenolje. Du kan gjerne være litt generøs med oljen slik at deigen ikke setter seg fast, og for å få en god skorpe.

5.Ha deigen i langpannen eller fordel i formene, og hjelp den litt på plass ved å strekke den slik at den passer inn i formen. Dekk til deigen og la den hvile en times tid på kjøkkenbenken.

6.Skjær poteter og løk i fine skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin.

7.Ha poteter og løk i en bolle, og bland med olivenolje og urter. Har du ikke,eller ikke liker alle urtene,kan du sløyfe eller tilsette som du vil.

8.Fordel poteter jevnt over deigen, trykk dem gjerne litt ned slik at det er god kontakt med deigen.

Focaccia med poteter

9.Dekk til og la focacciaen hvile en halvtimes tid.

10.Strø godt med flaksalt over potetene, risle over litt mer olivenolje og sett focacciaen i varmovn.

11.Stek i 20–30 minutter, alt ettersom størrelsen på focacciaen.

12.Focacciaen er ferdig når den har fått fin farge og er gjennomstekt

Focaccia med poteter
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »