Luftige og saftige pannekaker

Luftige og saftige pannekaker

Luftige og saftige pannekaker med en hemmelig ingrediens skulle det nå hete.

Og den hemmelige ingrediensen er poteter. Ja, poteter.

Poteter inneholder mye vann og stivelse som bidrar til at baksten blir ekstra saftig. I boken min, Potetkokeboka, (hvor også denne oppskriften er hentet fra) har jeg til og med bakt sjokoladekake og kanelboller med potet. Jeg kan love deg, det er merkbart forskjell med og uten potet…

Men tilbake til pannekaker. Dette er litt tykke pannekaker eller amerikanske pannekaker om du vil. Jeg lager de gjerne litt mindre, da kan jeg heller stable flere på toppen av hverandre.

Lønnesirup (ekte) og friske bær er det jeg liker å servere til, men her er det rom for det meste.

Pannekakene kan også fint fryses. Jeg liker å gi de en runde i brødristeren for å friske de litt opp før jeg serverer de.

Luftige og saftige pannekaker

Oppskriften er hentet fra boken min Potetkokeboka som kan kjøpes i bokhandel eller bestilles direkte fra forlaget her.

Potetkokeboka

Vil du ha noe annet enn luftige og saftige pannekaker til frokost? Sjekk ut disse alternativene:

Men, nå til selve oppskriften….

Print

Luftige og saftige pannekaker

Lager ca. 12 pannekaker

Ingredienser

Skaler

250g (4 mellomstore)kokt potet, avkjølt, most

350g hvetemel

4 ss sukker

1 ts salt

3 ts bakepulver

1 ts natron

100g smør el.margarin, smeltet

3 dl yoghurt naturell

1 dl melk

3 egg

Fremgangsmåte

Ha most potet, hvetemel, sukker, salt, bakepulver og natron i en bolle, og rør godt sammen. Bruk gjerne en visp, slik at poteten ikke klumper seg sammen.

2.Ha smeltet smør, yoghurt, melk og egg i bollen, og rør godt sammen.

3.Varm opp en stekepanne. Bruker du en non-stick-panne, er det ikke behov for noe fett i pannen.Bruker du en annen type panne, ha litt smør eller margarin i pannen før du steker pannekakene.

4.Sett ovnen på 100°C, om du ønsker å holde pannekakene varme mens du steker.

5.Stek pannekakene noen minutter på den ene siden til du ser at de stivner litt i kantene. Vend pannekakene og stek noen minutter til. Begge sider skal ha fått litt fin farge.

6.Legg pannekakene på en bakeplate i ovnen for å holde dem varme, eller server dem med en gang etterhvert som de blir ferdigstekt

Håper det smaker!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »