KNUSTE SPRØ POTETER, MED HVITLØK OG URTESMØR

KNUSTE  SPRØ POTETER, MED HVITLØK OG URTESMØR

Knuste, sprø poteter – eller smashed potatoes som de også er kjent som, er ekstra godt med hvitløk- og urtesmør!

Prinsippet er enkelt. Man koker poteter, gjerne litt små, til de er møre. Så legger man de på et stekebrett og knuser de med for eksempel bunnen av en kopp. Potetene pensles med dette smaksatte smøret og stekes til de er gode og sprøe.

Knuste poteter kan du gjerne servere som tilbehør men de egner seg også forferdelig godt so snacks. Gjerne servert med en eller annen form for dipp. Og gjerne mens de fortsatt er varme… mmmmm…..

Glad i poteter? Det er jeg og! Så glad, at jeg har skrevet POTETKOKEBOKA! Så populær er den, at den er offisielt en bestselger, var finalist i årets kokebok og er blitt oversatt til tysk, polsk og dansk. Du får selvsagt kjøpt den her også, enten direkte fra forlaget (klikk her) eller i bokhandel.

Klikker du på lenken til forlaget, kan du se utdrag fra boken samt lese over 100 kundevurderinger.

Potetkokeboka

Oppskriften på knuste sprø poteter er hentet fra boken. Vil du teste flere så kan du også ta en titt på disse:

Print

KNUSTE SPRØ POTETER, med hvitløk- og urtesmør

Ovnstemperatur: 200 C.

Disse potetene kan serveres som snacks eller som tilbehør!

Ingredienser

Skaler
  • 800g små poteter
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 100g smør el. margarin
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts tørket persille
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1/4 ts tørket oregano
  • 1/4 ts tørket timian
  • 1/4 ts nykvernet pepper
  • rømme og finhakket frisk gressløk til servering

Fremgangsmåte

  1. Skrubb og tørk potetene og legg den i en langpanne.
  2. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland med hendene slik at oljen og krydderet fordeles godt over potetene. Sett potetene i ovnen og stek til de er møre, cirka 40 minutter avhengig av størrelse på potetene.
  3. Lag hvitløk- og urtesmøret mens potetene steker. Smelt smøret og ha oppi krydder og urter. Knus hvitløksfeddene og ha dem oppi smøret. La det trekke under svak varme mens potetene steker. 
  4. Ta ut stekebrettet med potetene. Knus dem, en og en, ved å presse ned på dem med noe flatt. Bunnen av en kopp for eksempel. Fisk ut hvitløken fra smøret og pensle potetene generøst med det smaksatte smøret. 
  5. Skru opp ovnen til 220 C og sett potetene tilbake i ovnen. Stek videre til de begynner å få litt farge og bli sprø på toppen. Pensle dem gjerne med mer smør underveis. 
  6. Dryss potetene med finhakket frisk gressløk og server gjerne med rømme. 

KNUSTE  SPRØ POTETER, MED HVITLØK OG URTESMØR

Notes

Om du vil forberede disse noe på forhånd kan du følge oppskriften frem til du skal sette potetene inni ovnen for andre gangen. La potetene avkjøles og sett kjølig for videre oppbevaring. Sett ovnen på 220 C og varm dem opp igjen slik at de blir sprøe og gjennomvarme. 

Hvitløkssmøret kan også lages på forhånd. La det avkjøles helt før du oppbevarer det kjølig, og smelt igjen før bruk. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »