POTETTÅRN MED HVITLØK OG URTER

Potettårn med hvitløk og urter

Potettårn er rett og slett tynne skiver poteter som er stablet oppå hverandre og stekt i en muffinsform.

Smak får de av en smaksrik smørblanding som du i grunnen kan variere som du vil. Tilpass urter til retten du skal servere potetene med, eller tilsett andre krydder for å få din helt egen vri.

Og parmesan kan byttes ut med annen ost, om du vil. Prøv gjerne med Gruyère eller en smaksrik cheddar. Bruker du mildere oster, som mozzarella eller Norvegia, kan du tilsette mer salt i smøret for å kompensere.  

Uansett om du velger å gjøre tilpasninger eller ikke, godt blir det garantert!

potettårn med hvitløk

Oppskriften er hentet fra kokeboken min POTETEKOKEBOKA – en kjærlighetserklæring. Boken inneholder 100 oppskrifter der poteten står sentralt. Varme og kalde poteter – ovnsbakte, pannestekte eller kokt – som kan serveres som tilbehør eller som et eget måltid i seg selv.

Boken finner du i bokhandel over hele landet og kan også kjøpes direkte vi forlaget her. Der vil du også kunne lese over 100 vurderinger fra de som allerede har kjøpt boken.

Potetkokeboka

Lag gjerne potettårn først, men om du har lyst å teste andre oppskrifter fra boken kan du også prøve deg på disse:

Print

POTETTÅRN MED HVITLØK OG URTER

Ovnstemperatur  180 °C 

Lager 12 potettårn

Ingredienser

Skaler

800 g kokefaste poteter 

100 g smør 

3 hvitløksfedd, knust 

½ ts tørket oregano 

½ ts tørket timian 

¼ ts chiliflak 

1 ts salt 

40 g finrevet parmesan 

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og tilsett hvitløk, urter, chiliflak og salt. La det trekke mens du tilbereder potetene. 
  2. Skjær potetene i tynne skiver og ha dem oppi en bolle.  
  3. Plukk ut hvitløken fra smøret, og hell smøret over potetene.  
  4. Ha parmesan oppi bollen med poteter og bland godt med hendene. Fordel smør og ost så godt du kan på potetskivene. 
  5. Fordel potetskivene i en muffinsform ved å stable dem oppå hverandre. Det skal se litt fullt ut i formen, da potettårnene krymper under steking.  
  6. Dekk muffinsformen med folie og sett i varm ovn. Stek i 30 minutter med folie på.  
  7. Ta av folien og riv gjerne litt mer parmesan over potetene. Sett formen tilbake i ovnen og stek til potetene er helt møre og har fått fin farge, 10–15 minutter.  
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »