Potettårn er rett og slett tynne skiver poteter som er stablet oppå hverandre og stekt i en muffinsform.
Smak får de av en smaksrik smørblanding som du i grunnen kan variere som du vil. Tilpass urter til retten du skal servere potetene med, eller tilsett andre krydder for å få din helt egen vri.
Og parmesan kan byttes ut med annen ost, om du vil. Prøv gjerne med Gruyère eller en smaksrik cheddar. Bruker du mildere oster, som mozzarella eller Norvegia, kan du tilsette mer salt i smøret for å kompensere.
Uansett om du velger å gjøre tilpasninger eller ikke, godt blir det garantert!
Oppskriften er hentet fra kokeboken min POTETEKOKEBOKA – en kjærlighetserklæring. Boken inneholder 100 oppskrifter der poteten står sentralt. Varme og kalde poteter – ovnsbakte, pannestekte eller kokt – som kan serveres som tilbehør eller som et eget måltid i seg selv.
Boken finner du i bokhandel over hele landet og kan også kjøpes direkte vi forlaget her. Der vil du også kunne lese over 100 vurderinger fra de som allerede har kjøpt boken.
Lag gjerne potettårn først, men om du har lyst å teste andre oppskrifter fra boken kan du også prøve deg på disse:
- brennende kjærlighet – potetmos med bacon
- fløtegratinerte Hasselbackpoteter fra Potetkokeboka
- krydderpoteter med spinat, egg og chili – din nye middagsfavoritt
- nydelige, dillstuede poteter
POTETTÅRN MED HVITLØK OG URTER
Ovnstemperatur 180 °C
Lager 12 potettårn
Ingredienser
800 g kokefaste poteter
100 g smør
3 hvitløksfedd, knust
½ ts tørket oregano
½ ts tørket timian
¼ ts chiliflak
1 ts salt
40 g finrevet parmesan
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og tilsett hvitløk, urter, chiliflak og salt. La det trekke mens du tilbereder potetene.
- Skjær potetene i tynne skiver og ha dem oppi en bolle.
- Plukk ut hvitløken fra smøret, og hell smøret over potetene.
- Ha parmesan oppi bollen med poteter og bland godt med hendene. Fordel smør og ost så godt du kan på potetskivene.
- Fordel potetskivene i en muffinsform ved å stable dem oppå hverandre. Det skal se litt fullt ut i formen, da potettårnene krymper under steking.
- Dekk muffinsformen med folie og sett i varm ovn. Stek i 30 minutter med folie på.
- Ta av folien og riv gjerne litt mer parmesan over potetene. Sett formen tilbake i ovnen og stek til potetene er helt møre og har fått fin farge, 10–15 minutter.