
Oppskrift på en enkel squashsalat finner du allerede på bloggen (klikk her), og den er skikkelig god den og!
Men, jeg hadde lyst til å gi deg en enda enklere variant. Nemlig uten grilling.
Her bruker jeg en ostehøvel til å skjære lange remser av squashen før jeg lar dem marinere noen minutter i dressingen. Deretter legger jeg salaten på et fat (du kan også bruke en bolle) og pynter med smuldret fetaost og ristede pinjekjerner. Perfekt og enkelt tilbehør til det meste.
Oppskriften er hentet fra boken min Skikkelig gode salater som du finner i bokhandel rundt om i landet. Du kan også lese mer om den, bla i den og eventuelt bestille den direkte fra forlaget om du klikker her. Boken ser forøvrig slik ut (ja, squashsalaten er på forsiden..) slik at du raskt kjenner den igjen i bokhandelen.
Jammen har jeg ikke også laget en film slik at du ser hvor enkelt det er å lage salaten
Er du glad i squash, har jeg flere oppskrifter på lur, bare se her:
- pizza med squash og parmaskinke
- vegetarlasagne med squash og aubergine
- den nydeligste squashpaien
- rask pastarett med squash og aubergine
Fant du noe som fristet?
Enkel squashsalat – en skikkelig god salat
Print4–6 porsjoner
Ingredienser
Salaten
3–4 squash, i fine remser
50 g fetaost, smuldret
En god håndfull ristede pinjekjerner
1 ss grovhakket gressløk
Dressingen
Finrevet skall av 1 sitron
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bruk en ostehøvel til å skjære lange remser av squashen. Ha dem i en bolle.
- Riv sitronskallet over, tilsett sitronsaft, litt salt og litt pepper og vend forsiktig med hendene slik at dressingen blir jevnt fordelt.
- La salaten marinere i 10 minutters tid. Smak til med salt og pepper.
- Legg squashremsene på et fat, og pass gjerne på at de peneste ligger øverst. Strø på fetaost, pinjekjerner og gressløk før servering.
Notes
Finner du gul squash, så ta gjerne et par av dem. Det er så fint med gule og grønne remser om hverandre i salaten.