Enkel squashsalat – en skikkelig god salat!

Enkel squashsalat - en skikkelig god salat

Oppskrift på en enkel squashsalat finner du allerede på bloggen (klikk her), og den er skikkelig god den og!

Men, jeg hadde lyst til å gi deg en enda enklere variant. Nemlig uten grilling.

Her bruker jeg en ostehøvel til å skjære lange remser av squashen før jeg lar dem marinere noen minutter i dressingen. Deretter legger jeg salaten på et fat (du kan også bruke en bolle) og pynter med smuldret fetaost og ristede pinjekjerner. Perfekt og enkelt tilbehør til det meste.  

Oppskriften er hentet fra boken min Skikkelig gode salater som du finner i bokhandel rundt om i landet. Du kan også lese mer om den, bla i den og eventuelt bestille den direkte fra forlaget om du klikker her. Boken ser forøvrig slik ut (ja, squashsalaten er på forsiden..) slik at du raskt kjenner den igjen i bokhandelen.

Skikkelig gode salater

Jammen har jeg ikke også laget en film slik at du ser hvor enkelt det er å lage salaten

Er du glad i squash, har jeg flere oppskrifter på lur, bare se her:

Fant du noe som fristet?

Enkel squashsalat – en skikkelig god salat

Print

46 porsjoner 

Ingredienser

Skaler

Salaten

34 squash, i fine remser

50 g fetaost, smuldret

En god håndfull ristede pinjekjerner

1 ss grovhakket gressløk

Dressingen

Finrevet skall av 1 sitron 

1 ss sitronsaft 

1 ss olivenolje 

Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bruk en ostehøvel til å skjære lange remser av squashen. Ha dem i en bolle. 
  2. Riv sitronskallet over, tilsett sitronsaft, litt salt og litt pepper og vend forsiktig med hendene slik at dressingen blir jevnt fordelt.  
  3. La salaten marinere i 10 minutters tid. Smak til med salt og pepper.  
  4. Legg squashremsene på et fat, og pass gjerne på at de peneste ligger øverst. Strø på fetaost, pinjekjerner og gressløk før servering.  

Notes

Finner du gul squash, så ta gjerne et par av dem. Det er så fint med gule og grønne remser om hverandre i salaten.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »