Grove havrekjeks med aprikos

Grove havrekjeks med aprikos

Jeg elsker havrekjeks – eller havre cookies om du vil. Og tenk, at fordi de inneholder så mye havregryn så regnes de som grove iht grovhetskalkulatoren for opplysningskontoret for brød og korn.

Det betyr selvsagt ikke at du kan kaste i deg havrekjeks, neida, de skal fortsatt spises med andakt. Det er tross alt fortsatt en kjeks.

Aprikos i kjeksene var en ettertanke. Jeg skulle i gang med oppskriften og tenkte på den klassiske oatmeal-raisin cookie, da det slo meg at rosiner kunne helt sikkert byttes ut med noe annet. Tørkede aprikoser for eksempel, siden jeg hadde de liggende i bakeskuffen (og fordi jeg er glad i aprikoser).

Så da ble det havrekjeks med aprikos og det angrer jeg jammen ikke på. Om du ikke er glad i aprikos eller ikke har tørkede aprikos kan du enten sløyfe det helt eller bytte det ut med noe annet – rosiner for eksempel. Eller hva med litt tørket mango? Eller blåbær?

Grove havrekjeks med aprikos

Glad i cookies? Da bør du også sjekke ut disse oppskriftene:

Grove havrekjeks med aprikos – ca. 30 cookies

ingredienser
  • 200 g smør eller margarin
  • 150 g sukker
  • 50 g brun farin (sukker)
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts kanel
  • 200 g havregryn (store)
  • 100 g tørket aprikos i terninger
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

Pisk smør og sukker mykt og luftig.

Tilsett egg og rør inn. Rør inn vaniljeekstrakt.

Bland mel med bakepulver og kanel og rør inn i røren.

Rør tilslutt inn havregryn og aprikos.

Bruk en iskremskje eller to skjeer til å lage kuler av deigen, ca 2 cm i diameter.

Sett på bakebrett med god avstand til hverandre (jeg fikk plass til 12 kjeks på et bakebrett).

Sett kjeksene i forvarmet oven og stek i ca. 15 minutter til kantene er gyldne.

La kjeksene stå noen minutter på bakebrettet før du løfter de over på rist for å avkjøle helt.

Grove havrekjeks med aprikos

Kjeksene holder seg godt i tett kakeboks.

Grove havrekjeks med aprikos

Det er vanskelig å styre seg med disse kjeksene i hus…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »