Jeg elsker havrekjeks – eller havre cookies om du vil. Og tenk, at fordi de inneholder så mye havregryn så regnes de som grove iht grovhetskalkulatoren for opplysningskontoret for brød og korn.
Det betyr selvsagt ikke at du kan kaste i deg havrekjeks, neida, de skal fortsatt spises med andakt. Det er tross alt fortsatt en kjeks.
Aprikos i kjeksene var en ettertanke. Jeg skulle i gang med oppskriften og tenkte på den klassiske oatmeal-raisin cookie, da det slo meg at rosiner kunne helt sikkert byttes ut med noe annet. Tørkede aprikoser for eksempel, siden jeg hadde de liggende i bakeskuffen (og fordi jeg er glad i aprikoser).
Så da ble det havrekjeks med aprikos og det angrer jeg jammen ikke på. Om du ikke er glad i aprikos eller ikke har tørkede aprikos kan du enten sløyfe det helt eller bytte det ut med noe annet – rosiner for eksempel. Eller hva med litt tørket mango? Eller blåbær?
Glad i cookies? Da bør du også sjekke ut disse oppskriftene:
- seige cookies med sjokolade og kokos
- fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter
- havrecookies med banan og sjokoladebiter
- sjokoladekjeks med solsikkefrø
- grove kjeks med sjokolade