Couscoussalat

couscoussalat

Og ikke bare en hvilken som helst couscoussalat, men en couscoussalat med middelhavs smaker. Oliven, fetaost, cherrytomater, rød løk og urter er bare noen av godsakene som er med i denne salaten. En god klassisk dressing drar det hele sammen og salaten er klar!

Den egner seg ypperlig til all slags grillmat men kan også nytes med ikke noe annet tilbehør enn litt godt brød for eksempel.

Og lurer du på hva slags couscous jeg har brukt så er det perle couscous, eller israelsk couscous som det også heter. Det er laget på samme måte som vanlig couscous men er litt større, dermed navnet perler tenker jeg. Den er ikke enkel å få tak i, jeg fant den i en større matbutikk og den er relativ dyr i forhold til vanlig couscous. Jeg vil holde utkikk etter den andre steder, forhåpentligvis finner jeg den litt rimeligere i en innvandrerbutikk for eksempel. Vanlig couscous kan selvsagt brukes istedenfor perle couscous.

couscoussalat

Couscoussalat

  • 200g couscous
  • ca. 200g kokte kikerter
  • 200g cherrytomater
  • 1 agurk
  •  ca. 100g marinerte artisjokker
  • 2-3 grillede paprika fra glass
  • 1/2 rød løk
  • en håndfull svarte oliven
  • 100g fetaost
  • en liten bunt persille
  • ca. 15 friske mynte blader

Salatdressing

  • saften fra en sitron, ca. 50ml
  • 1 ts sennep
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • ca. 150ml olivenolje
  • salt og pepper

Kok couscous etter pakkens anvisning. La det renne av og la det avkjøle.

Skjær opp grønnsakene. Cherrytomatene deler jeg i to. Agurken skjærer jeg på langs, skraper ut frøene, skjærer halvdelene på langs igjen og skjærer så opp i litt tykke skiver.

Artisjokkene skjæres opp i passe store biter, det samme med den grillede paprikaen. Rød løken skjæres i fine skiver og urtene grovhakkes. Fetaosten smuldrer jeg opp for hånd.

Lag salatdressingen. La hvitløken stå noen minutter i sitronsaften. Rør inn sennep. Bland inn olivenolje mens du rører, det kan hende du ikke trenger alt, her må du smake deg litt frem. Smak til slutt til med litt salt og pepper.

Ha alle salatingrediensene med unntak av fetaosten og urtene i en stor bolle. Hell over dressingen (det kan hende du ikke trenger alt, så hold litt tilbake) og rør salaten forsiktig sammen. Rør inn fetaosten og urtene og smak til med evt. mer dressing.

Server gjerne salaten romtemperert.

couscoussalat

Kommentarer

  1. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Couscoussalat– masse deilige grønnsaker, urter og en god dressing gjør denne salaten til en slager! […]

  2. Reply Sølvi 20. juni 2016

    Dette var utrolig godt! 😀 Kan virkelig anbefales!
    Du har forresten glemt å skrive opp oliven som en ingrediens, så er du obs på det 😉

    • Reply Mat På Bordet 20. juni 2016

      Takk Sølvi – skal legge oliven inn i ingredienslisten, går litt for fort av og til.
      Godt å høre at det smakte!

  3. Reply Anne 13. juni 2016

    Hei,

    Jeg ser at Couscous´n på bilde er veldig mye større enn den jeg pleier å bruke – er det en spesiell type couscous?

    • Reply Mat På Bordet 14. juni 2016

      Det stemmer Anne – det er perlecouscous, jeg skriver om den i innlegget 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »