Ordentlig god pastasalat med pesto, kylling og tomater!

Pastasalat med pesto, kylling og tomater

En ordentlig god pastasalat med pesto, kylling og tomater er noe du kan diske opp med når som helst!

Denne har jeg laget to ganger på snap (jeg heter matpaabordet der om du ønsker å følge) og er i grunnen en variant av denne pastasalaten som søsteren tipset meg om for mange år siden.

Pastasalat med pesto, kylling og tomater er en noe friskere variant. Pestoen er hjemmelaget (det går fort) og er nok det som setter mest preg på salaten. Kyllingen kan gjerne være rester fra gårsdagens middag (om du har stekt en hel kylling for eksempel) eller kan grilles/stekes/kokes for anledningen.

Server pastasalaten med det samme eller sett den kjølig og server når som helst, hvor som helst.  La gjerne pastasalaten komme til romtemperatur om den har stått kjølig.

Dette er en supergod pastasalat som de fleste vil like. Ikke vær redd til å endre noe på ingrediensene (sløyf for eksempel oliven om ikke det er ønsket) og sløyf og tilsett andre ingredienser som du vil. Kyllingen kan selvsagt også sløyfes og erstattes med flere grønnsaker for en kjøttfri variant.

Pastasalat med pesto, kylling og tomater

Glad i pastasalate? Ta en titt på disse også:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Pastasalat med pesto, kylling og tomater – 8-10 porsjoner

ingredienser
Pastasalat
  • 500g pasta
  • 600g kyllingfilet (lår eller bryst), kokt, grillet eller stekt
  • spinatpesto (se oppskrift under)
  • 500g cherrytomater
  • ca. 50 g oliven, grovhakket
  • 1 rød løk, finhakket
  • ca. 50 g ristede pinjekjerner
  • salt, pepper, evt. annen krydder
Spinatpesto
  • 100g spinat, renset,vasket og tørket
  • 50g pinjekjerner, ristet
  • 50g revet parmesan
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • ca. 150ml god olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Kok pastaen etter pakkens anvisninger. Kok til al dente og skyll i kaldt vann. La det renne av.

Mens pastaen koker kan du lage spinatpesto. Ha spinat, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og 100ml olivenolje i en food processor. Sett maskinen i gang og kjør til du har en relativ glatt pesto. Synes du den er for tykk kan du spe på med mer olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Har du ikke kyllingrester kan du grille, steke eller koke kyllingen. Krydre som du vil. For denne salaten brukte jeg salt, pepper, røkt paprika og litt bbq saus på kyllingfileten før jeg la de på grillen.

Bland pasta med pesto og rødløk. Riv eller skjær den avkjølte kyllingen (den kan gjerne være lunken) i biter og bland inn i salaten.

Skjær  cherrytomater i to eller fire om de er store og rød forsiktig inn i salaten sammen med grovhakkede oliven (du kan også beholde de hele om ønsket) og pinjekjerner.

Smak til pastasalaten med salt og pepper om nødvendig.

Pastasalat med pesto, kylling og tomater

Noen tips:

  • pestoen kan også være kjøpt, men jeg anbefaler å lage spinatpestoen. Den er mye finere i fargen enn de fleste ‘kjøpe’ pestoer og er god på smak.
  • lag pestoen med mye smak – det er denne som gir pastasalaten smak!
  • finner du tomater i forskjellige farger, slå til! Ellers går det fint å bruke bare røde cherrytomater
  • bruk gjerne oliven som ligger i en krydderlake – det gir ekstra smak på salaten
  • er du opptatt av dyrevelferd? Sjekk her hvordan de forskjellige kyllingmerker behandler sine kyllinger.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »