Er du i beite etter en enkel oppskrift på en kake som ikke trenger å stekes og som du kan lage på ca. en halvtime, ja, da er du kommet riktig.
La meg presentere deg for ostekake med jordbær. Bunnen består av kjeks kjørt til smuler og blandet med smeltet smør eller margarin. Dette presses godt ned i en kake- eller paiform (eller hvilken som helst form med kant) og får så et tynt lage med syltetøy smurt jevnt over toppen.
Kremost, kremfløte og noen smakstilsetninger blandes så sammen til en stiv krem og helles opp i.
Deretter er det bare å rense jordbærene og stikke de ned i kremen med snittet flate pekende opp.
Ostekaken trenger så noen timer i kjøleskapet slik at krem kan stivne helt og så er den klar for servering.
Før servering heller jeg balsamico sirup på toppen, men det er helt opp til deg om du ønsker å gjøre det samme. Ostekaken kunne like godt få et lite dryss med hakkede nøtter, finrevet sjokolade eller hva med noen pene blader av mynte eller sitronmelissse?
Har du lyst å ta en titt på andre oppskrifter på ostekake finner du de her:
Jeg har brukt en rund form med 27cm diam. og som har en 4cm høy kant.
Bryt kjeksene opp i mindre biter og kjør de til smuler i en food processor. Alternativt kan du legge de i en plastpose og banke de til smuler med en kjevle. Rør smulene sammen med smeltet smør eller margarin.
Hell blandingen i en rund form og press det godt ned i formen. Bruk gjerne bunnen av et glass eller liten gryte for å få det jevnt.
Sett bunnen kjølig mens du forbereder resten. Ha kremosten i en bolle og pisk til den er kremete. Tilfør kremfløte mens du pisker og fortsett til du har en stiv krem. Rør inn limesaft og vaniljeekstrakt. Smak. Synes du det kan ha mer av det ene eller det andre kan du tilføre mer nå.
Fordel syltetøyet på kakebunnen.
Så kremen.
Trykk så de rensede jordbærene ned i kremen, renset side opp. Jeg synes det var finest å ha en rett snittflate på toppen.
Bruk helst like store jordbær – mellomstore er fine, da stikker de ikke for langt ut av kremen.
Er jordbærene for store kan du tilpasse de ved å skjære noe av bunnen.
Dekk kaken med plastfolie og sett kjølig i minst 5 timer om du vil ha en stiv krem.
Før servering kan du drysse over litt balsamicosirup. Alternativt kan du la være, eller drysse med noe annet – revet sjokolade eller friske blader av mynte eller sitronmelisse for eksempel.