Scones med spelt og bær

Scones med spelt og bær

Scones med spelt og bær er en ypperlig start på dagen!

Har du tid, smaker de aller best om du lager de samme morgen. Deigen lages raskt, særlig med hjelp av en food processor, og steketiden kan du bruke til å lage deg en kopp kaffe, lese avisen eller være litt effektiv og rydde eller stelle i stand for dagen som kommer.

Men fortvil ikke, disse kan også lages på forhånd. De kan lett oppbevares i frysen og tines/friskes opp i ovnen.

Disse har jeg laget med spelt og bær, og i dette tilfellet bringebær. Jeg hadde friske bringebær tilgjengelig, men for å unngå at de ble for mye most mens jeg rørte de i deigen, la jeg de i frysen før jeg startet med deigen. Legger du bringebærene på en tallerken eller et brett, slik at de ligger i ett lag, fryser de nok på de ti minuttene det tar å lage deigen. Har du frosne bringebær fra før av kan du selvsagt hoppe over det steget. Bringebær kan byttes ut med det du måtte ønske av bær – blåbær, bjørnebær, kirsebær – alt går! Epler, pærer, plommer er også gode alternativer.

Hvor mye sukker du har i deigen er avhengig av hva slags scones du ønsker å lage. Disse er tenkt som en litt sunnere start på morgenen, eller som et lite mellommåltid, gjerne med pålegg. Ønsker du at de skal være mer som en kake, kan du tilsette mer sukker.

Scones med spelt og bær

Er du glad i bakst med bær kan du gjerne også ta en titt på følgende oppskrifter:

Scones med spelt og bær – 8 store scones

1 stick (100g) Melange margarin i terninger

ingredienser
Bringebærscones
Pensling og pynt
  • 1 egg
  • perlesukker
  • skivede mandler
fremgangsmåte

Scones med spelt og bær

Ovn temp 200°C.

Bland speltmel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha Melange margarin oppi det tørre og smuldre det sammen med fingrene.

Alternativt kan du ha alt opp i en food processor og la den gjøre jobben for deg.

Rør bringebær (les hva jeg skriver om bringebær i innledningen) forsiktig inn i deigen og hell så opp i melken. Rør deigen forsiktig sammen med en sleiv til deigen begynner å henge sammen. Ikke overmiks!

Hell deigen over på en melet flate, samle den lett sammen med hendene og trykk den ut til en sirkel på ca. 30 cm diameter.

Scones med spelt og bær

Skjær deigen i 8 porsjoner

Scones med spelt og bær

og legg de forsiktig over på et stekebrett kledd med bakepapir.

Pensle scones med egg og strø med litt perlesukker og mandelskiver om ønsket.

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. Sconesene skal ha fått en fin gyllen farge.

Scones med spelt og bær

La de avkjøle noe før servering og husk at scones kan fryses.

scones

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Melange. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »