Scones med spelt og bær er en ypperlig start på dagen!
Har du tid, smaker de aller best om du lager de samme morgen. Deigen lages raskt, særlig med hjelp av en food processor, og steketiden kan du bruke til å lage deg en kopp kaffe, lese avisen eller være litt effektiv og rydde eller stelle i stand for dagen som kommer.
Men fortvil ikke, disse kan også lages på forhånd. De kan lett oppbevares i frysen og tines/friskes opp i ovnen.
Disse har jeg laget med spelt og bær, og i dette tilfellet bringebær. Jeg hadde friske bringebær tilgjengelig, men for å unngå at de ble for mye most mens jeg rørte de i deigen, la jeg de i frysen før jeg startet med deigen. Legger du bringebærene på en tallerken eller et brett, slik at de ligger i ett lag, fryser de nok på de ti minuttene det tar å lage deigen. Har du frosne bringebær fra før av kan du selvsagt hoppe over det steget. Bringebær kan byttes ut med det du måtte ønske av bær – blåbær, bjørnebær, kirsebær – alt går! Epler, pærer, plommer er også gode alternativer.
Hvor mye sukker du har i deigen er avhengig av hva slags scones du ønsker å lage. Disse er tenkt som en litt sunnere start på morgenen, eller som et lite mellommåltid, gjerne med pålegg. Ønsker du at de skal være mer som en kake, kan du tilsette mer sukker.
Er du glad i bakst med bær kan du gjerne også ta en titt på følgende oppskrifter: