Nå som ASC sertifisert scampi er tilgjengelig i butikkene (sett hos Meny, Rema1000 og Coop) fristet det å lage tacos med scampi. Og siden jeg synes at tacos med scampi smaker best med en litt søt/syrlig salsa til, falt valget på en ferskensalsa.
Er du ikke glad i fersken eller får du ikke tak i ferksen kan du bytte det ut med annen frukt. Nektariner eller ananas er gode alternativer for eksempel. Mangosalsa er heller ikke dumt.
Scampi er lett å tilberede. Kjøp de rå (frosne) og la de tine på kjøkkenbenken en 20 minutters tid før du renser de. Fjern skallet og lag en fin snitt langs ryggen. Fjern tarmen. Det er det hele – scampien er klar for videre tilberedning.
Jeg har også valgt å servere tacos med en avokadokrem og spicy rømme. To enkle elementer å lage, og som gjør retten enda litt mer spennende.
Faller ikke denne oppskriften helt i smak har jeg samlet noen flere oppskrifter i samme genre her. Ta gjerne en titt på de og!
Tacos med spicy scampi og fersken salsa 4-6 personer
ingredienser
scampi
400g renset scampi
2 ss olivenolje
1 ts paprika
1 ts spisskummen
1/4 ts salt
1/4 ts hvitløkskrydder
fersken salsa
2 fersken i terninger
1/2 rød paprika i terninger
1/2 løk finhakket
saften av 1-2 lime
1 ss olivenolje
ca. 4 ss grovhakket frisk koriander
salt
avokadokrem
1 avokado
1 ss rømme
saften av 1/2 lime
ca. 1 ss grovhakket frisk koriander
salt
spicy rømme
6 ss rømme
3 ts sriracha eller annen hot sauce
annet tilbehør
tortilla lefser
vårløk
frisk koriander
lime båter
fremgangsmåte
Rens scampien. Fordel krydder over scampien
og bland godt.
Oppbevar scampi kjølig til du er klar til å steke de.
Lag ferskensalsa. Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt. La det stå og godgjøre seg mens du forbereder resten. Ferskensalsa kan også lages på forhånd. Sett den i såfall kjølig og la den komme til romtemperatur før servering.
Lag avokadokrem. Ha avokado, rømme og limesaft i en food processor og kjør til glatt. Dette kan alternativt gjøres med en stavmikser. Har du hverken stavmikser eller food processor tilgjengelig kan du mose det sammen med en gaffel for en litt grovere variant. Rør inn friske urter og smak til med salt.
Lag spicy rømme. Rør rømme sammen med sriracha eller annen hot sauce. Smak til med mer sriracha om du vil ha det mer spicy.
Stek scampi. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek scampi i omganger over relativt høy temperatur. 1 minutt per side holder. Ha scampi over på en tallerken etterhvert som de blir ferdige.
Sett scampi, ferskensalsa, avokadokrem, spicy rømme og annet tilbehør fremme og la alle lage sine egne tacos.
Jeg liker å smøre litt avokadokrem på en liten oppvarmet maistortilla og topper det med ferskensalsa og scampi.
Så drysser jeg litt frisk koriander over og litt spicy rømme og serverer med limebåter.
Dette er min favoritt Jeg har byttet ut fersken med mango noen ganger og det fungerer kjempebra det også!
Laget denne mange ganger. Er supergod! 😛
Så hyggelig å høre at det smakte Line! 🙂
Takk for tilbakemelding!