Hvitløksknuter med urter og parmesan

Hvitløksknuter med urter og parmesan

Hvitløksknuter altså ♥

Små hvitløksbrød fylt med hvitløk, urter og parmesan. Litt parmesan kom på toppen også som du ser, litt usikker på om jeg gjør det igjen, synes de ser litt ‘hårete’ ut. Men, godt smaker de.

Jeg har med hensikt laget de små. Meningen med disse er at de skal spises som tilbehør til supper og gryteretter, og da trenger de ikke være så voldsom store, synes jeg da. Størrelsen på knutene bestemmer du selvsagt helt selv. Lager du 12 knuter får du ‘normal’ størrelse. Jo flere du lager, jo mindre blir de. Jeg lagde ca. 30 stykker av deigen.

Synes du det er litt tuklete å lage knuter, kan du lage snurrer i stedet. Da ruller du deigen til en pølse etter at du har fordelt fyllet på toppen og skjærer den i passe skiver. Jo lengre pølse og jo smalere skiver, jo flere snurrer får du.

Knutene/snurrene kan gjerne fryses. Legg de i små plastposer og la de tine på benken. Frisk de opp ved å legge de 2-3 minutter i varm ovn (200°C.) Alternativt kan du legge de direkt i varm ovn fra frysen, da vil de trenge mellom 5 og 10 minutter på tine, avhengig av størrelsen.

Hvitløksknuter med urter og parmesan

Er du glad i hvitløksbrød er det vel verdt å ta en titt på disse oppskriftene også:

Hvitløksknuter med urter og parmesan – 12-30 stykker

ingredienser
deigen
  • 500g hvetemel
  • 2ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • ca. 3 dl fingervarm vann
fyll
  • 100g smør eller margarin
  • 2 ss finhakkede urter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket eller -revet
  • 50g revet parmesan
  • 1/2 ts salt
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær. Rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Lag fyllet. Mos smør/margarin sammen med urter, hvitløk og parmesan. Sett til side.

Ha deigen over på en melet flate. Elt den lett, kjevle den så ut til en firkant på ca. 30 x 50 cm. Fordel fyllet jevnt over det hele. Brett en tredjedel av deigen over mot midten og brett den andre tredjedelen over det igjen. Bruk kjevlen til å flate ut deigen litt.

Del deigen i striper. Jo smalere striper, jo mindre knuter får du. Løft opp en stripe med deig, tvinn den lett og lag en form for knute. Legg knutene på et bakebrett som du har dekket med bakepapir.

Hvitløksknuter med urter og parmesan

Det gjør ingenting om de får litt ulike former, men prøv å holde de nogenlunde like i størrelse slik at de steker jevnt.

Dekk knutene til og la de stå et lunt sted for å etterheve.

Sett knutene i forvarmet ovn og stek til gyldne, ca. 15 min. Ønsker du å strø de med parmesan kan du gjøre det mot slutten av steketiden.

La knutene avkjøle på rist.

Hvitløksknuter med urter og parmesan

Knutene kan gjerne varmes opp før servering om ønsket.

De kan også fryses. La de tine på kjøkkenbenken og varm de så opp noen minutter i ovn eller legg de direkte fra frysen i ovnen en 10 minutters tid til de er tint og varme.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »