Annonse
Min Familie

Vegetarpizza med aubergine

Vegetarpizza med aubergine og annet godt

Sjekk ut denne vegetarpizzaen med aubergine! Har du sett noe så godt?

Denne pizzaen er bare superdigg! Og du kommer ikke til å savne kjøtt, jeg lover!

Pizzaen har en halvgrov bunn toppet med en enkel tomatsaus. Så legger jeg lag på lag med grønnsaker og ost.

Auberginen stekes i panne eller på grill før den legges på pizzaen. Før i tiden når auberginen var ganske bitter pleide man å salte den i forkant for å trekke ut bitterheten. Det trenger du ikke gjøre lengre. Auberginen skjæres i skiver og stekes eller grilles. Pensle den gjerne med litt olivenolje først og husk å krydre litt.

Pizzaen er ellers ganske rett frem . Oliven har jeg med fordi jeg synes det er godt på pizzaen – sløyf det om ikke du er glad i oliven. Kapers har jeg ikke tatt med her, men hadde også funket bra på pizzaen.

Tomatsausen er ingen sak å lage. Lag gjerne 2 eller 3 ganger oppskriften og spar på resten. Den vil du kunne bruke i løpet av uken for en enkel pastamiddag i farten. Tomatsausen kan også fryses. Frys det gjerne i porsjoner, slik at det er lett å bruke.

Vegetarpizza med aubergine

Er du glad i vegetarpizza kan du ta en titt på disse oppskriftene også:

Vegetarpizza med aubergine – 1 stor pizza eller 2 små

ingredienser
pizzadeig
  • 280g hvetemel
  • 20g kruskakli
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • ca. 200ml fingervarm vann
tomatsaus
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 2 bokser (a 400g) hakkede eller hele tomater
  • 2-3 friske basilikumkvister
topping
  • 2 mellomstore auberginer
  • olivenolje til steking
  • 1 løk i fine skiver
  • 50 g fetaost
  • ca. 200g fersk mozzarella
  • oliven (valgfritt)
  • en håndfull cherrytomater
  • frisk oregano
fremgangsmåte

Ovn temp. 250° C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk, gjerne litt klissete deig.

Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Lag tomatsausen.

Stek hvitløk over middelsvarme i olivenolje til gylden. Ha tomatene i stekepannen og la det få et oppkok. Slå ned varmen slik at det småkoker. Legg frisk basilikum på toppen og la det småkoke 20-30 minutter til det tykner. Fisk ut basilikum og smak til med salt og pepper. Ønsker du en helt glatt saus kan du bruke stavmikser til å kjøre den glatt. La tomatsausen avkjøle.

Gjør de andre pizza ingrediensene klare.

Skjær auberginen i skiver på ca. en halv centimeters tykkelse. Pensle begge sider med olivenolje og strø med litt salt og pepper. Stek i en grillpanne eller over en grill til de har fått litt farge og er gjennomstekte. La de avkjøle noe.

Del deigen i to. Legg den ene halvdelen tilbake i bollen og dekk den til. Kjevle ut deigen til en rund pizza. Topp med tomatsaus og fordel litt av mozzarellaen på toppen.

Fordel løk, aubergine, oliven, cherrytomater, mozzarella og fetaost på pizzaen. Topp gjerne med noen kvister frisk oregano.

Vegetarpizza med aubergine

Sett pizzaen i forvarmet ovn og stek i 5-6 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Vegetarpizza med aubergine

Du må innrømme at det ser godt ut, ikke sant?

Vegetarpizza med aubergine

Da håper jeg at det blir vegetarpizza på deg og ♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »