Vi er kommet til den tredje riskrem varianten – riskrem brulée!
Av de tre variantene – riskrem med kirsebærsaus, riskrempudding og nå riskrem brûlée – er det vanskelig å plukke en favoritt.
Alle er fantastisk gode, la det være sagt. Og de har alle noe eget gående for seg.
Riskrem med kirsebærsaus er en vakker dessert med klassisk riskrem servert med hele kirsebær i en saus smaksatt med portvin.
Riskrempudding kan best sammenlignes med karamellpudding, bare at den er laget med risgrøt. En pudding med risbiter altså. Denne varianten ble en stor hit på julebordet i år.
Og så har vi denne varianten – riskrem brûlée. En ganske enkel dessert å lage med en hard skorpe av karamellisert sukker som er så kjennetegnende for crème brûlée.
Riskrem brûlée kan forberedes på forhånd frem til karamelliseringen av sukkerlokket. Karamelliseringen av sukkeret kan du gjerne vente med til like før servering.
Gjør det gjerne ved bordet om du har en liten gass brenner – det er litt stas.
Om du ikke har en brenner kan sukkeret karamelliseres under grill elementet i ovnen.
Vær veldig påpasselig i begge tilfeller. Sukker går raskt over fra karamell til brent. Og brent karamell er ikke noe festlig…
Er du glad i riskrem vil du kanskje også prøve disse oppskriftene:
- riskrem med kirsebærsaus
- riskrempudding
- riskrem med bringebærsaus og pistasjnøtter
- krydret riskrem med mango coulis
- riskrem-iskrem