Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Riskrem brulée

Riskrem brulée

Vi er kommet til den tredje riskrem varianten – riskrem brulée!

Av de tre variantene  – riskrem med kirsebærsaus, riskrempudding  og nå riskrem brûlée – er det vanskelig å plukke en favoritt.

Alle er fantastisk gode, la det være sagt. Og de har alle noe eget gående for seg.

Riskrem med kirsebærsaus er en vakker dessert med klassisk riskrem servert med hele kirsebær i en saus smaksatt med portvin.

Riskrempudding kan best sammenlignes med karamellpudding, bare at den er laget med risgrøt. En pudding med risbiter altså. Denne varianten ble en stor hit på julebordet i år.

Og så har vi denne varianten – riskrem brûlée. En ganske enkel dessert å lage med en hard skorpe av karamellisert sukker som er så kjennetegnende for crème brûlée.

Riskrem brûlée kan forberedes på forhånd frem til karamelliseringen av sukkerlokket. Karamelliseringen av sukkeret kan du gjerne vente med til like før servering.

Gjør det gjerne ved bordet om du har en liten gass brenner – det er litt stas.

Om du ikke har en brenner kan sukkeret karamelliseres under grill elementet i ovnen.

Vær veldig påpasselig i begge tilfeller. Sukker går raskt over fra karamell til brent. Og brent karamell er ikke noe festlig…

Riskrem brulée

Er du glad i riskrem vil du kanskje også prøve disse oppskriftene:

Riskrem brûlée – 8-10 porsjoner

ingredienser
  • 5 dl avkjølt risgrøt med vanilje
  • 5 dl kremfløte
  • 2-3 ss melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 eggeplommer
  • sukker for karamell
fremgangsmåte

ovn temp. 150°C.

Pisk kremfløte med melis og vanilje til stiv. Rør inn den kalde risgrøten.

Pisk eggene sammen og rør inn i riskremen.

Fordel riskremen i flere individuelle former eller en stor en. Velger du å bruke en stor form, velg en som ikke er så dyp (maks. 5 cm).

Riskrem brulée

Sett formen i et stekebrett og hell på kokende vann til det når ca. halvveis opp på formene.

Sett stekebrettet i ovnen og stek i ca. 20 minutter.

Riskrem brulée

Riskremen vil få en gyllen topp men vi fortsatt være myk i midten.

La riskremen avkjøle helt.

Strø litt sukker på toppen før servering (et lite lag holder).

Riskrem brulée

og bruk en brenner til å karamellisere toppen.

Alternativt kan du sette formen på et stekebrett og sette de under grillelementet.  Hold et godt øye med de under grillen – sukkeret kan lett brenne.

Riskrem brûlée er klar til servering!

Riskrem brulée

Lag sprekker i den karamelliserte toppen med baksiden av en skje og nyt!

Riskrem brulée

Så er det bare å nyte!

Riskrem brulée

Håper det smaker!

Riskrem brulée

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »