Gled dere – spicy kyllingsalat med ris og hummus er bare så godt!
Utgangspunktet var kylling shawarma – spicy, tyrkisk kylling som tar inspirasjon i kjøttet (gjerne lam) som man får kjøpt på hvert gatehjørne i Tyrkia, gjerne pakket inn i et pitabrød. Men her kaller vi det bare spicy kylling og har det opp i en skål med mange andre godsaker.
Jeg bruker kylling lårfilet til denne oppskriften. Saftig kjøtt som bare blir bedre av å marinere og som er mye mer interessant enn kyllingbryst. Finner du ikke kylling lårfilet så kan du selvsagt bruke bryst, men det blir absolutt ikke det samme.
Kjøttet skal marineres, helst kvelden før. Da får den godgjør seg lenge og tar til seg all smak. Glemmer du det kan du marinere det et par timers tid, til nød.
Kyllingen stekes, enten i ovnen eller i stekepannen. Mens du gjør det kan du gjerne koke risen samtidig.
Mens kyllingen hviler og risen avkjøler kan du lage resten.
Hummus lages raskt i en food processor, og yoghurtdressing blandes lett sammen. Så gjenstår det bare å skjære opp grønnsakene. Er dere flere som skal forberede middagen er det lett å fordele oppgavene her…
Finn frem skåler og bygg opp salaten slik jeg har gjort her. Jeg begynte med ris i det ende hjørnet og plasserte så resten av salat ingrediensene etter hverandre til jeg fylte skålen.
Lag en liten fordypning og legg en god klatt hummus i den. Skjær så opp kyllingen i skiver og legg det på toppen av salaten. Topp med litt yoghurtdressing og frisk koriander og server.
Er du glad i slike ‘skål’ middager, kan jeg også anbefale følgende oppskrifter:
Bland krydder med olivenolje og sitronsaft. Vend kjøttet i dette og oppbevar kjølig frem til bruk neste dag.
Legg kjøttet i en ildfastform og sett i forvarmet ovn (200°C). Stek i 15-20 minutter til gjennomstekt. Alternativt kan du steke kjøttet i en stekepanne.
La kjøttet hvile mens du tilbereder resten av ingrediensene.
Kok risen mens du steker kjøttet. Tilsett en buljongterning i kokevannet for å få god smak på risen.
Skjær opp grønnsakene og lag dressingen. For å lage dressingen rører du yoghurt sammen med koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Hvordan du servere salaten er opp til deg. Du kan selvsagt servere alle elementene og la alle lage sine egne skåler, eller du kan lage det for de.
Ønsker du å gjøre slik jeg har gjort på bildet kan du gjerne begynne med å legge en haug med ris langs kanten i en skål. Fortsett med små hauger av resterende elementer – gulrøtter, tomater, salat og agurk. Lag en liten fordypning for hummus. Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen av salaten.
Hell litt av yoghurtdressingen over det hele og pynt med frisk koriander.
Server mer hummus og dressing ved siden av.
Da er det bare å håper at dette falt i smak. Lager du dette kan du gjerne legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, eller ta et bilde og tagge meg på Instagram .
Det er gøy å se og høre hvordan det går med oppskriftene når andre bruker de ♥
Hei.
Hadde denne til middag idag. Tommel opp,veldig godt. Har igjen så det blir rester imorgen.
Du er min go 2,når jeg er på søk etter spennende middagsretter.
Klem Vibeke
Hei Vibeke
Så hyggelig at jeg er din go-to når det gjelder spennende middagsretter!
Det likte jeg veldig godt å høre 🙂
hilsen
ina
Ble ikke du nominert til vixen i år? Finner deg ikke:(
hei Elin
Ja, var nominert og kom videre til semi-finalen, men ikke finalen.
ina