Jeg har hatt en trang til å bake brownies i det siste. Jeg har ignorert den med tanke på at jeg hadde nok oppskrifter på brownies på bloggen allerede. Jeg mistet også litt motet etter å ha bakt brownies som ikke var gode. Går det an? hører jeg deg si. Joda, det går an å bake tørre, smakløse brownies…..
Men solen skinner i dag, det er fredag, jeg er i godt humør og løsner derfor litt på reglene om å ikke lage det samme om og om igjen (sier jeg som har over 100 oppskrifter på eltefritt brød på bloggen….).
Brownies med bær er akkurat som gode brownies bør være. Litt faste i kantene og seige i midten. Velger du å bruke bær – det er virkelig helt opp til deg – blir de ekstra seige i midten. Nesten litt fondant aktig. Perfekt til dessert altså.
Hva slags bær du bruker er opp til deg også. Jeg har brukt stikkelsbær og rips for det var det jeg hadde i frysen (fjorårets sommerbær som må brukes opp). Bringebær er selvsagt godt, jordbær, blåbær eller en god blanding av bær.
Ikke bruke for mye bær – det skal være brownies med bær ikke bær med brownies. Når det er sagt er det ingenting i veien for å servere mer bær til brownies når de først er stekt.
Og en ting til – bruke gjerne frosne bær her i oppskriften. De holder litt mer på formen under steking.
Da er det bare å håpe på at det fristet å lage disse!
Gla i brownies? Her har du flere oppskrifter!