Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Enkel fisketaco med torsk

Enkel fisketaco med torsk

Glad i taco men skeptisk til fisketaco?

Ikke vær det, det er supergodt og veldig, veldig enkelt å tilberede. Så enkelt at du fint kan lage det på en ukedag.

Tilbehøret har jeg holdt relativt enkelt. Jeg har laget en enkel og rask kålsalat og avokadokrem. Fisken krydres lett før den stekes i panne eller i ovnen og det er i grunnen det hele.

Jeg liker å servere fisketacos i små mais tortillas. Disse varmer jeg raskt opp i en tørr stekepanne samtidig som jeg steker fisken, og holder de varme etterhvert som de blir ferdige.

Noen lime båter og litt frisk koriander runder av det hele.

Så enkelt er det altså!

Og husk, kålsalaten kan du gjerne lage dagen i forveien. Da er det virkelig ikke noe problem å servere fisketacos på en halvtime.

Torsk kan selvsagt byttes ut med annen fisk om du ønsker. Sei, laks og ørret er gode kandidater for eksempel. Får du tak i ASC-sertifisert scampi kan det også gjerne serveres sammen med fisken. Bruk samme krydderblanding.

Enkel fisketaco med torsk

Lyst på flere taco oppskrifter? Sjekk gjerne ut disse:

Enkel fisketaco med torsk – 4-6 porsjoner

ingredienser
taco
  • 600g torskefilet uten skinn og ben
  • ca. 2 ts meksikansk chillipulver
  • salt, pepper
  • mais tortillas
  • 1 lime
  • frisk koriander
avokadokrem
  • 1 avokado
  • saften av 1/2 lime
  • 1 ss rømme
  • ca. 1 ss grovhakket frisk koriander
  • salt
kålsalat*
fremgangsmåte

Enkel fisketaco med torsk

*oppskriften på en enkel og rask kålsalat finner du her. 

Krydre fisken med salt og pepper, så med chilipulver. Sett til side.

Lag avokadokrem. Ha alle ingrediensene med unntak av salt i en liten food processor og kjør til glatt. Alternativt kan du mose det sammen for hånd med en gaffel. Smak til med salt.

Varm opp tortilla lefsene og hold de varme.

Stek fisken i stekepanne i litt olje. 2-3 minutter per side bør holde. Fisken er ferdig når det faller lett i flaker.

Fisken kan også stekes i ovn. Legg den krydrete fisken i en ildfast form og stek ved 180°C i ca. 10 minutter.

Sett alt på bordet og la alle lage hver sin taco.

Jeg liker å smøre litt avokadokrem på den varme tortilla lefsen først og topper så med litt kålsalat. Fisken kommer på toppen av det igjen sammen med litt frisk koriander. Så tar jeg en liten limebåt og klemmer saften over tacoen da først er den klar for å spises.

Men det er meg, kanskje du liker å bygge opp din taco på en annen måte…

Enkel fisketaco med torsk

Håper det smaker!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »