Jeg elsker middager som dette.
Deilig pasta rørt sammen med bacon og spinat i en fløtesaus og blandet med masse ost. Gjerne osterester (jeg vet du har de du og) og gjerne oster med litt smak.
Nå skal det sies at pastaen ikke svømmer i saus, det er jeg personlig ikke så glad i. Særlig når det gjelder fløtesaus. Men det er nok, og synes du ikke det, så er det bare å kjøre på med mer om du ønsker.
Hva slags pasta du bruker er helt opp til deg. Jeg har brukt rigatoni, fordi jeg er litt opptatt av hvordan retten fotograferes. Ja, og så hadde jeg det i skuffen. Bruk det du har med andre ord.
Jeg har også brukt rikelig med spinat. 300g har jeg brukt, 1.5 av disse store posene som du får kjøpt i butikkene. Igjen så var det fordi det var det jeg hadde og jeg var litt opptatt av å bruke det opp.. Har du kun en pose med spinat holder det, det og.
Når det gjelder ost, så har jeg igjen benyttet meg av rester. Litt Jarlsberg, litt Østavind og litt mozzarella var det jeg hadde i kjøleskapet, og jammen fikk jeg brukt opp det og.
Skal vi ta for oss det siste elementet – bacon – kan du gjerne bruke noe annet om du ønsker. Har du chorizo som du gjerne vil bruke, så bruk det her. Har du noen gode pølser, eller noe kjøttdeig kan det også brukes. Ønsker du å lage en vegetarvariant, sløyfer du rett og slett kjøttet. Kjør på med litt ekstra krydder i så fall eller noen oster med mye smak.
Og bare for å gi deg et siste alternativ, retten må ikke gratineres. Osten smelter når den blandes med pastaen og retten er klar for å spises. Men, setter du den i ovnen kan du toppe den med enda mer ost og få en litt sprø skorpe. Kan du leve uten det, ja, da trenger du ikke å sette retten i ovnen for siste finishen.
Skulle det mot formodning være noen rester igjen, kan du alltids gratinere de neste dag.
Er du glad i gode pastaretter kan jeg også anbefale disse:
- (du vil ikke tro det er) vegetarlasagne
- pasta med deilig biff ragu
- pasta med kylling og soltørkede tomater
- pastapai
Nyyyydddeellliiiigggg! Denne skal vi lage igjen og så enkel a gitt!
Så gøy å høre!
ina