Når du har lyst på noe godt, men vil gjerne at det skal gå raskt, da kan du lage muffins.
Hvis du i tillegg har lyst på noe søtt, men fortsatt litt sunt, ja, da kan du lage speltmuffins med eple og blåbær.
Blåbær er egentlig bare et forslag – det var det jeg hadde av bær og som måtte brukes opp. Har du andre bær – bringebær for eksempel, kan du selvsagt bruke de.
Når det er sagt så behøver det heller ikke være bær i oppskriften – banan er godt også. Eller hva med mango for en litt eksotisk tvist.
Regelen som gjelder når du lager muffins er å ikke overarbeide røren. Det tørre og det våte blandes sammen hver for seg. Det våte går så oppi det tørre og røres sammen akkurat lenge nok til at du har en smidig røre. Eple og bær brettes inn og røren er klar for muffinsformen.
Jeg liker å bruke papirformer i min muffinsbrett, da slipper jeg å smøre den. Om du velger å ikke bruke papirformer så må du for all del huske å pensle brettet med litt smeltet smør eller margarin.
Ta gjerne en titt flere muffins-oppskrifter her:
- grove muffins med ost, skinke og spinat
- sitronmuffins med valmuefrø
- sunnere muffins med bær
- bananmuffins
- rabarbramuffins
Er de greie å fryse ?
Ja, det er de 🙂
Kan man erstatte sukkeret med noe?
Hei Susanne
Det burde ikke være noe problem – prøv gjerne med honning eller lønnesirup 🙂
hilsen
ina