Speltmuffins med eple og blåbær

Speltmuffins med eple og blåbær

Når du har lyst på noe godt, men vil gjerne at det skal gå raskt, da kan du lage muffins.

Hvis du i tillegg har lyst på noe søtt, men fortsatt litt sunt, ja, da kan du lage speltmuffins med eple og blåbær.

Blåbær er egentlig bare et forslag – det var det jeg hadde av bær og som måtte brukes opp. Har du andre bær – bringebær for eksempel, kan du selvsagt bruke de.

Når det er sagt så behøver det heller ikke være bær i oppskriften – banan er godt også. Eller hva med mango for en litt eksotisk tvist.

Regelen som gjelder når du lager muffins er å ikke overarbeide røren. Det tørre og det våte blandes sammen hver for seg. Det våte går så oppi det tørre og røres sammen akkurat lenge nok til at du har en smidig røre. Eple og bær brettes inn og røren er klar for muffinsformen.

Jeg liker å bruke papirformer i min muffinsbrett, da slipper jeg å smøre den. Om du velger å ikke bruke papirformer så må du for all del huske å pensle brettet med litt smeltet smør eller margarin.

Speltmuffins med eple og blåbær

Ta gjerne en titt flere muffins-oppskrifter her:

Speltmuffins med eple og blåbær – 12 stykker

ingredienser
  • 300g siktet speltmel
  • 100g sammalt speltmel
  • 100g brun sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 100ml rapsolje
  • 250ml melk
  • 2 egg
  • 2 epler
  • 200g blåbær
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Bland speltmel, brun sukker og bakepulver sammen i en skål.

Rør sammen olje, melk og egg. Hell oppi det tørre og rør sammen.

Riv eplene direkte inn i deigen og ha oppi blåbærene. Jeg liker å spare noen av blåbærene for å kunne plassere de på toppen av muffinsene før steking.

Fordel deigen i 12 muffinsformer. Topp med blåbær om du har satt noen til side og strø med litt ekstra brun sukker on du ønsker de litt søtere. De er i utgangspunktet ikke veldig søte – litt ekstra sukker på toppen gjør seg altså .

Sett brettet i varm ovn og stek i 15-20 minutter.

Speltmuffins med eple og blåbær

Muffinsene er ferdige når du stikker de med en kakepinne og den kommer ut ren.

Løft muffinsene ut av formen og la de avkjøle på rist.

Speltmuffins med eple og blåbær

Supergode muffins som passer som et lite mellommåltid eller når du rett og slett vil servere noe godt.

Speltmuffins med eple og blåbær

Bytt gjerne blåbær ut med andre bær om du ønsker.

Kommentarer

  • Reply Rose Linda Pedersen 2. september 2022

    Er de greie å fryse ?

    • Reply Mat På Bordet 19. september 2022

      Ja, det er de 🙂

  • Reply Susanne 11. januar 2021

    Kan man erstatte sukkeret med noe?

    • Reply Mat På Bordet 13. januar 2021

      Hei Susanne
      Det burde ikke være noe problem – prøv gjerne med honning eller lønnesirup 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »