Texmex torsk med korianderris, syltet løk og dressing
1 kommentar
Texmex torsk med koriandderris, syltet løk og dressing høres kanskje komplisert ut, men jeg lover, det er ikke det.
Syltet løk bør du gjerne ha laget i forkant, den skal helst stå og trekke minst en times tid, men gjerne over natten. Dressingen rører du raskt sammen, og det kan du gjerne også gjerne først slik at den kan stå og godgjøre seg litt.
Så lager du risen. Om dette blir ferdig før du er ferdig med fisken, gjør ingenting. Den kan stå i gryta med lokket på, der den vil holde seg god og varm inn til servering.
Og da var det bare fisken igjen. Den skal paneres og stekes. Stekingen tar bare 2-3 minutter per side, og setter du på ovnen, kan du oppbevare de der til du er klar for servering.
Nå håper jeg at det ikke høres så voldsomt ut lengre. Og se hva du får! En fargerik, spennende fiskemiddag med en aldri så liten texmex vri.
Begynn med dresssingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Sett kjølig.
Sett over risen. Stek løk og hvitløk myk i litt olje. Tilsett risen og krydderet og stek noen minutter. Tilsett buljongen og la det koke opp. Sett ned varmen slik at det småkoker, sett på lokk og la risen koke ferdig. Rør inn bønner (uten lake) og koriander like før servering.
Tilbered fisken. Skjær den i ‘finger’ størrelser.
Pisk egg i en skål.
Bland griljermel med krydder i en annen skål.
Dypp fisken i egget, så i griljermelet. Stek i litt olje eller margarin, ca. 2 minutter på hver side. Hold de varme i ovnen om de ikke skal serveres med en gang.
Server fisken i skåler sammen med risen, syltet rødløk og noen skiver med avokado.
Lime og yoghurtdrssingen kan gjerne serveres på si. Du må gjerne også pynte med litt ekstra frisk koriander slik jeg har gjort her.
Godt for hele familien!
Ps. vil du gjøre dette litt sunnere bruker su brunris. Like godt, bare litt sunnere.
Smager vidunderligt 🙂