Enkel ramen med laks (eller ørret om du vil)

Enkel ramen med laks

Enkel ramen med laks eller ørret bør være din ‘go-to’ fiskemiddag.

I fare for å repetere meg selv ,er denne asiatiske suppen enkel å lage og lett å variere. Ja, det krever litt ‘eksotiske’ ingredienser, men mirin og fiskesaus varer omtrent uendelig når du først har kjøpt de.

Og for å takle det med det samme, siden jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om det…..

Mirin er en type risvin, men med mindre alkohol og mer sukker. Den holder i evigheter og kan kjøpes i større matvarebutikker og i innvandrerbutikken. Får du ikke tak i mirin kan du erstatte det med riseddik blandet med sukker (1/2 ts sukker til hver ss riseddik).

Fiskesaus, eller nam pla som det heter, er laget av fermentert fisk eller skalldyr og kan også kjøpes i større matvarebutikkerog i innvandrerbutikken. Den holder også i evigheter. Får du ikke tak i fiskesaus kan du ersatte det med soysaus blandet med ansjos (1 ss soyasaus til 1 ansjos).

Pak choy er en kålvekst som brukes mye i det asiatiske kjøkken. Det finnes flere varianter og du kan lese om de her. Jeg kjøper pak choy i større matbutikker og i innvandrerbutikken. Den er virkelig nydelig i smaken, mild og god. Jeg anbefaler at du prøver den om du kan få tak i den. Om du ikke gjør det kan du erstatte pak choy med asparges eller bønner i denne oppskriften.

Når det gjelder fisk kan du fint bytte ut laks med ørret for eksempel. Jeg har delt fisken i biter med tanke på at det er lettere å håndtere. Du kan selvsagt også dele fisken i to og servere en hel filet på toppen av suppen for å gjøre den enda mer imponerende.

Grønnsaker kan også byttes ut. Originaloppskriften bruker gulrøtter og bønner, som jeg har erstattet med paprika og pak choy. Det er godt med litt søtt (gulrøtter, paprika) samtidig som det er fint med oransje i suppen. Grønt er også fint, og godt.

Enkel ramen med laks

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift som heter ‘marinated salmon ramen’ fra boken Wagamama, ways with noodles. 

Har du lyst å lage ramen med svinekjøtt finner du oppskriften her. 

Er du på utkikk etter flere oppskrifter med fisk kan du ta en titt på disse:

Enkel ramen med laks – 2 porsjoner

ingredienser
marinade
  • ca. 3 cm fersk ingefær, skrelt og finrevet
  • 2 ts mirin*
  • 2 ts soya saus
  • 2 ts fiseksaus*
ramen
  • ca. 300g laks eller ørret uten skinn og ben
  • 2 porsjoner ramen nudler**
  • 800ml kyllingkraft eller -buljong
  • 2 ts fiseksaus
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 oransj paprika i tynne skiver
  • 1-2 pak choy*
  • frisk koriander til pynt
  • ristede sesamfrø
fremgangsmåte

*les mer om ingrediensene i innledningen.

**ramennudler er vanligvis pakket i 1-porsjons ‘blokker’. Hvis ikke det er tilfelle bruk ca. 100g nudler.

,Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene i en skål. Vend fisken i den og la fisken marinere over natten om du er flink til å planlegge. Sett fisken kjølig om du gjør det. Alternativt kan du la fisken marinere mens du gjør ingrediensene for ramen klare.

Kok nudlene iht pakkens anvisninger. Hell av vannet, skyll i kaldt vann og la de renne godt av.

Kok opp kyllingkraften/-buljongen og ha oppi fiskesaus og hvitløk.

Herfra tar det bare noe minutter før måltidet er ferdig. Dvs. at du kan forberede til hit og vente til du er klar for middag for å gjøre ramen ferdig.

Ha fisken med marinaden oppi kraften og la det trekke 2 minutter.

Ha oppi paprika og pak choy og la det trekke videre i 2-3 minutter.

Fordel nudlene i to skåler og hell suppen over.

Pynt med sesamfrø og frisk koriander.

Enkel ramen med laks

Så enkelt er det altså.

Enkel ramen med laks

Og så godt….

Enkel ramen med laks

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »