Jeg lovet å følge opp den første oppskriften med crunch wrap og her er den!
I motsetning til den første oppskriften jeg postet (se den her) er dette en crunch wrap som kan deles. Dvs. at istedenfor å fikle med å lage en crunch wrap per person, har jeg laget en stor en som man kan dele. Som en pai i grunnen. Bare med tortillas.Og masse god tex-mex fyll.
Forrige crunch wrap laget jeg med en fyll av kjøttdeig. Denne har jeg fylt med kylling.
Hele crunch wrap’en kan forberedes på forhånd, settes kjølig og stekes når det er tid for middag. Rester går også fint å varme opp igjen. Vi klarte ikke å spise opp hele så resten ble pakket inn og oppbevart kjølig.
Neste dag var det bare å skjære den opp i porsjoner (det går da raskere å varme opp) og varme det opp i ovnen. Like godt og like crunchy!
Server dette gjerne med mer texmex tilbehør. Dvs. rømme, salsa, guacamole, refried beans (sjekk ut den gode oppskriften min her), hot sauce osv. g pynt gjerne toppen med litt grønt og rødt før servering slik jeg har gjort her:
Er du glad i texmex mat anbefaler jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:
Kok opp vann med kyllingbuljong og legg kyllingfiletene oppi. La det småkoke til kjøttet er gjennomkokt, 15- 20 minutter avhengig av størrelsen på kyllingfileten. La kyllingen avkjøle. Riv kyllingkjøttet i mindre biter med hjelp av to gafler.
Stek løk og hvitløk møre i litt olivenolje. Tilsett kyllingkjøttet. Krydre med chilipulver, spisskummen, røkt paprika, salt og pepper. Smak til med mer krydder om ønsket.
Legg en torilla lefse i bunne av en rund kakeform. Jeg brukte en med diameter på 24cm.
Fordel 4 lefser rundt kanten. Pass på at det stikker nok av lefsen utenfor slik at du kan dekke toppen med de.
Fordel halvparten av osten i bunnen.
Topp med salat.
Fordel kyllingen den stekte og krydrete kylling på toppen av det igjen.
Topp med tomater, vårløk og hot sauce.
Fordel avokado på toppen
og topp med resten av osten.
Legg en lefse på toppen
og brett de andre over toppen.
Sett en plate (jeg bruket en bunnen av en annen kakeform) og sett noe tungt og ildfast på toppen (jeg satt en gryte på toppen).
Sett det hele i varm ovn og stek 15 minutter. Ta vekk det du satt å toppen og stek videre i 10 minutter. Da bør den til slutt se ut som dette.
Vend over på et serveringsfat
og pynt gjerne med litt grønt (og rødt).
Bruk en skarp kniv for å skjære crunch wrap’en i porsjoner.
Du verden så godt dette er – jeg håper virkelig at du prøver deg på oppskriften.
Og nei, dette blir nok ikke den siste varianten på crunch wrap her på bloggen.
hei Silje
Jeg bruker Cholula hot sauce. Jeg tenker at jeg bruker ca. 1 ss med hot sauce, og serverer ekstra ved siden av for de som vil ha det enda litt hotter 🙂
hilsen
ina
Hei Elle
Huff ser at jeg glemte å skrive temp. i oppskriften – det skal være 200 grader.
Husk at den skal stekes uten ‘lokk’ slik at den har sjans å bli sprø.
hilsen
ina
Hvilken type hot sauce bruker du og hvor mye?
hei Silje
Jeg bruker Cholula hot sauce. Jeg tenker at jeg bruker ca. 1 ss med hot sauce, og serverer ekstra ved siden av for de som vil ha det enda litt hotter 🙂
hilsen
ina
Hvor varm skal ovnen være? Jeg prøvde å lage dette, og det ble ikke særlig crunchy…
Hei Elle
Huff ser at jeg glemte å skrive temp. i oppskriften – det skal være 200 grader.
Husk at den skal stekes uten ‘lokk’ slik at den har sjans å bli sprø.
hilsen
ina