Crunch wrap med kylling i paiform

Crunch wrap med kylling i paiform

Jeg lovet å følge opp den første oppskriften med crunch wrap og her er den!

I motsetning til den første oppskriften jeg postet (se den her) er dette en crunch wrap som kan deles. Dvs. at istedenfor å fikle med å lage en crunch wrap per person, har jeg laget en stor en som man kan dele. Som en pai i grunnen. Bare med tortillas.Og masse god tex-mex fyll.

Forrige crunch wrap laget jeg med en fyll av kjøttdeig. Denne har jeg fylt med kylling.

Hele crunch wrap’en kan forberedes på forhånd, settes kjølig og stekes når det er tid for middag. Rester går også fint å varme opp igjen. Vi klarte ikke å spise opp hele så resten ble pakket inn og oppbevart kjølig.

Neste dag var det bare å skjære den opp i porsjoner (det går da raskere å varme opp) og varme det opp i ovnen. Like godt og like crunchy!

Server dette gjerne med mer texmex tilbehør. Dvs. rømme, salsa, guacamole, refried beans (sjekk ut den gode oppskriften min her), hot sauce osv. g pynt gjerne toppen med litt grønt og rødt før servering slik jeg har gjort her:

Crunch wrap med kylling i paiform

Er du glad i texmex mat  anbefaler jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Crunch wrap med kylling i paiform – 8-10 porsjoner

ingredienser
  • 300g kyllingfilet
  • kyllingbuljong
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts chilipulver (meksikansk)
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts røkt paprika
  • salt, pepper
  • olje til steking
  • 6 -8 store tortilla lefser
  • ca. 100g crispysalat
  • 300g revet ost, gjerne en blanding
  • ca. 200g cherry tomater, delt i 2 eller 4
  • 3 vårløk i skiver
  • 1 avokado
  • saften av 1/2 lime
  • hot sauce
fremgangsmåte

Kok opp vann med kyllingbuljong og legg kyllingfiletene oppi. La det småkoke til kjøttet er gjennomkokt, 15- 20 minutter avhengig av størrelsen på kyllingfileten. La kyllingen avkjøle. Riv kyllingkjøttet i mindre biter med hjelp av to gafler.

Stek løk og hvitløk møre i litt olivenolje. Tilsett kyllingkjøttet. Krydre med chilipulver, spisskummen, røkt paprika, salt og pepper. Smak til med mer krydder om ønsket.

Legg en torilla lefse i bunne av en rund kakeform. Jeg brukte en med diameter på 24cm.

Fordel 4 lefser rundt kanten. Pass på at det stikker nok av lefsen utenfor slik at du kan dekke toppen med de.

Crunch wrap med kylling i paiform

Fordel halvparten av osten i bunnen.

Crunch wrap med kylling i paiform

Topp med salat.

Crunch wrap med kylling i paiform

Fordel kyllingen den stekte og krydrete kylling på toppen av det igjen.

Crunch wrap med kylling i paiform

Topp med tomater, vårløk og hot sauce.

Crunch wrap med kylling i paiform

Fordel avokado på toppen

Crunch wrap med kylling i paiform

og topp med resten av osten.

Crunch wrap med kylling i paiform

Legg en lefse på toppen

Crunch wrap med kylling i paiform

og brett de andre over toppen.

Crunch wrap med kylling i paiform

Sett en plate (jeg bruket en bunnen av en annen kakeform) og sett noe tungt og ildfast på toppen (jeg satt en gryte på toppen).

Crunch wrap med kylling i paiform

Sett det hele i varm ovn og stek 15 minutter. Ta vekk det du satt å toppen og stek videre i 10 minutter. Da bør den til slutt se ut som dette.

Crunch wrap med kylling i paiform

Vend over på et serveringsfat

Crunch wrap med kylling i paiform

og pynt gjerne med litt grønt (og rødt).

Crunch wrap med kylling i paiform

Bruk en skarp kniv for å skjære crunch wrap’en i porsjoner.

Crunch wrap med kylling i paiform

Du verden så godt dette er – jeg håper virkelig at du prøver deg på oppskriften.

Crunch wrap med kylling i paiform

Og nei, dette blir nok ikke den siste varianten på crunch wrap her på bloggen.

Stay tuned for mer!

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »