Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Brokkoli- og blomkålsalat

Brokkoli- og blomkålsalat

Det måtte bare komme, jeg vet at du vet det.

For etter å ha publisert oppskrift på blomkålsalat (som dere forresten elsket!) og brokkolisalat (som dere elsket litt mindre, men som jeg fortsatt har trua på) er det på tide med brokkoli- og blomkålsalat.

Ja, jeg vet det er helt crazy….

Dette er virkelig en enkel salat. Har du en stor food processor går dette kjapt. Ja, for jeg hakker alt – blomkål, brokkoli og gulrøtter i den. Jeg gjør de dog hver for seg, for noe trenger mer hakking enn annet. Har du ikke food processor er det ingen problem (det går også fort) å hakke både blomkål og brokkoli for hånd. Gulrøttene hadde jeg revet.

Så er det bare snakk om å blande sammen en god dressing og pynte med kikerter og granateplekjerner.

Enkelt, ikke sant? Og så godt! Passer til all slags grillmat, å ha med seg på picnic eller servere på koldtbordet.

Brokkoli- og blomkålsalat

Og se så vakker den er!!

Har du lyst på flere gode oppskrifter på salater som passer godt til sommermaten,kan jeg også foreslå følgende:

Brokkoli- og blomkålsalat

 

ingredienser
brokkoli- og blomkålsalat
  • 1/2 blomål
  • 1/2 brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • sprøstekte kikerter*
  • granateplekjerner
dressing
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts za'atar**
  • 4 ss olivenolje
fremgangsmåte

* for oppskrift se her 

** har du ikke za’atar (en kryddder blanding fra midt-østen) kan du krydre dressingen med salt, pepper, tørket oregano og timian

Brokkoli- og blomkålsalat

Som jeg skrev innledningsvis, skal blomkål, brokkoli og gulrøtter hakkes. Dette er enklest og raskest å gjøre i en food processor. Kjør blomkål, brokkoli og gulrøtter hver for seg til grovhakket i maskinen. Brokkoli vil gå raskest, gulrøttene tar lengst tid. Vær til stede når du kjører de i maskinen – du ønsker at grønnsakene er relativt grovhakket og det går fort.

Har du ikke food processor kan du hakke blomkål og brokkoli for hånd. Riv gulrøttene.

Ha alt i en bolle.

Bland ingrediensene til dressingen sammen og smak til med mer krydder eller syre om nødvendig. Hell over grønnsakene og bland godt.

Pynt med kikerter og granateplekjerner til slutt og server!

Brokkoli- og blomkålsalat

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »