Jeg vet at du har ventet på denne oppskriften helt siden jeg lagde spicy fyrstikkpoteter forrige uke. Men, nå er den her! Tidsnok for deg å skaffe alt du trenger (og det er ikke mye) av ingredienser for å lage disse til helgen.
For du må lage de. Jeg insisterer!
De er nemlig så gode som de ser ut som. Kanskje enda litt bedre. Sprøe chips med spicy paprika krydder. Heldigvis er det nok folk i kontorene på etasjen der jeg holder til slik at jeg ikke endte opp med å spise alt opp selv. Det kunne jeg lett ha gjort.
Oppskriften er enkel. Poteter skjæres i tynne strimler (vask de godt først så trenger du ikke å skrelle de) og friteres. Nå har ikke jeg en frityr, men en gryte holder i lange baner. Et termometer er veldig kjekt å ha slik at oljen har riktig temperatur når du friterer. Jeg hadde også en sil jeg kjøpte på loppemarked en gang som fungerte godt som en frityr kurv. Dette trenger du strengt talt ikke. Potetene kan legges direkte i oljen og fiskes ut med en hullsleiv.
Krydderet jeg brukte har jeg likså godt tatt bilde av da jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om det. Om ikke du finner akkurat det jeg har her (jeg kjøpte de i en eller annen spesialforretning i Oslo) kan du bruke noe lignende. Eller finne på din egen krydderblanding.
På bildet ser du også silen jeg brukte.
Vær veldig, veldig forsiktig når du friterer. Ikke ha barn løpende rundt på kjøkkenet, jobb konsentrert og ha et brannteppe i nærheten.
Pass på å la oljen komme opp til riktig temperatur mellom rundene og ikke friter for mye på en gang. Pass også på å senke potetene forsiktig ned i oljen, det vil bruse voldsomt opp med det første.
Potetene holder seg godt i en lufttett boks, eller i en skål på kjøkkenbenken. Ulempen med det er dog at du ikke vil klare å stoppe og spise de når de er så lett tilgjengelige.
Er du glad i poteter så bør du nesten sjekke ut disse oppskriftene også:
- boulangère poteter
- fløtegratinerte poteter
skikkelig sprøstekte poteter
fondant poteter
ovnsbakte poteter med eddik