Blomkål- og potetcurry med erter

Blomkål- og potetcurry med erter

Har du lyst på en god kjøttfri curry anbefaler jeg blomkål- og potetcurry med erter!!

Erter kom som en liten ettertanke fordi jeg gjerne skulle ha litt grønt i gryta. Frosne erter ligger nemlig til vanlig alltid tilgjengelig i frysen, men om du ikke har det, er spinat også et godt alternativ. Du kan selvsagt også sløyfe grønt helt og bare ha en blomkål- og potetcurry som i grunnen var min intensjon.

Gryteretten kan serveres med ris eller brød til om du vil. For min del synes jeg det var nok med en litt spicy mango chutney til og savnet ikke noe annet. Skal du strekke middagen til å mette flere enn 4 personer er det dog en god idé å servere litt tilbehør.

Og når vi først er på tema tilbehør, så er det selvsagt helt i orden å servere flere grønnsaker! Bønner med hvitløk og chili kunne for eksempel passe godt som tilbehør. Naan-brød er selvsagt også godt til.

Blomkål- og potetcurry med erter

Er du glad i enkle vegetarretter foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring

Blomkål- og potetcurry med erter – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk i skiver
  • 3 hvitløksfedd i skiver
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 500 g faste poteter i terninger
  • 3 ss karripulver
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 400 ml grønnsaksbuljong
  • 1 blomkål i buketter
  • 100 g frosne erter
  • en god dæsj matfløte, eller kokosmelk (valgfritt)
fremgangsmåte

Stek løk i myk i litt olje. Tilsett hvitløk og  ingefær og stek litt til.

Tilsett poteter. Stek videre i ca. 5 minutter.

Tilsett karripulver og stek noen minutter. Det skal dufte godt fra gryta di nå.

Rør inn hakkede tomater og buljong. La det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke 15 – 20 minutter til potetene begynner å bli møre.

Tilsett blomkålen. Rør inn i sausen og la det koke videre til potetene er helt møre og blomkålen er noe mør.

Liker du at blomkålen er helt mør kan du tilsette de før, jeg foretrekker at det fortsatt er litt ‘bit’ igjen i blomkålen.

Smak til med salt.

Rør inn litt matfløte eller kokosmelk til slutt om du vil runde av sausen noe.

Rør inn frosne erter like før servering.

Blomkål- og potetcurry med erter

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »