Annonse
Min Familie

Helstekt kylling i gryte med poteter

Helstekt kylling i gryte med poteter

Helstekt kylling i gryte med poteter er enda en middag som nesten lager seg selv. Fine skiver med poteter legges i bunnen og rundt siden av en stor støpejernsgryte, mens kyllingen plasseres midt i. Det hele settes i ovnen og vips så har du saftig kylling og sprøe poteter å servere uten å ha stått over grytene.

Og apropos gryter – det er ikke hvilken som helst gryte jeg har brukt her. I forbindelse med at Fiskars lansererte den nye Norden serien har jeg fått lov til å leke meg litt med grytene. Og vet du hva, jeg elsker de!

For det første er de utrolig flotte i helsvart støpejern med en tredetalj i lokket (som forøvrig kan taes av og brukes som gryteunderlag). Pene nok til å sette på bordet med andre ord.

Grytene er også belagt med Fiskars unike non-stick belegg som gjør at du trenger mindre fett når du steker.

Her ser du produktene jeg fikk teste, hele Norden serien fra Fiskars kan du se her. 

Helstekt kylling i gryte med poteter

I den lille gryta (4l) har jeg laget en deilig oksegryte med sopp og perleløk og i den ovale gryta har jeg laget helstekt kylling med poteter (oppskriften finner du lenger nede i innlegget) og bakt brød! Sjekk ut oppskriften på eltefritt grovbrød bakt i Norden gryta her. 

Helstekt kylling i gryte med poteter

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

ingredienser
  • 1 hel kylling ca. 1.5kg
  • ca. 1 kg faste poteter i fine skiver
  • 1 løk i fine skiver
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • olivenolje
  • smør
  • ca. 50g revet parmesan
  • frisk timian
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Ha poteter, løk, parmesan, ca. 3 ss olivenolje, salt og pepper i gryta.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Bland godt med hendene og bygg opp potetene langs kantene slik at du får plass til kyllingen.

Legg noen kvister frisk timian i bunn.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Gni inn kyllingen med salt, pepper og litt mer olivenolje.

Sett kyllingen i gryta.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Sett gryta i forvarmet ovn og stek til kjernetemperaturen ved låret er mellom 60-65°.

Beregn steketiden til ca. 30minutter pr kilo.

Helstekt kylling i gryte med poteter

La gjerne kyllingen hvile i gryta 15minutter før servering.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Løft gjerne ut kyllingen og sett den på et fat eller skjær forsiktig rett i gryta.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Server gjerne med en grønn salat til.

Håper det smaker!

 

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Fiskars.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »