Helstekt kylling i gryte med poteter er enda en middag som nesten lager seg selv. Fine skiver med poteter legges i bunnen og rundt siden av en stor støpejernsgryte, mens kyllingen plasseres midt i. Det hele settes i ovnen og vips så har du saftig kylling og sprøe poteter å servere uten å ha stått over grytene.
Og apropos gryter – det er ikke hvilken som helst gryte jeg har brukt her. I forbindelse med at Fiskars lansererte den nye Norden serien har jeg fått lov til å leke meg litt med grytene. Og vet du hva, jeg elsker de!
For det første er de utrolig flotte i helsvart støpejern med en tredetalj i lokket (som forøvrig kan taes av og brukes som gryteunderlag). Pene nok til å sette på bordet med andre ord.
Grytene er også belagt med Fiskars unike non-stick belegg som gjør at du trenger mindre fett når du steker.
Her ser du produktene jeg fikk teste, hele Norden serien fra Fiskars kan du se her.
I den lille gryta (4l) har jeg laget en deilig oksegryte med sopp og perleløk og i den ovale gryta har jeg laget helstekt kylling med poteter (oppskriften finner du lenger nede i innlegget) og bakt brød! Sjekk ut oppskriften på eltefritt grovbrød bakt i Norden gryta her.
Helstekt kylling i gryte med poteter
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.
Du skriver ikke noe om å sette på lokk, så jeg regner med du ikke har gjort det..? Ser for meg at kyllingen har mindre sjans for å bli tørr om man bruker lokk, er dette noe du har testet?
Hei Malin
Det stemmer – jeg stekte uten lokk.
Kyllingen blir saftig nok og jeg liker at den (og potetene) får litt farge.
Jeg har ikke testet med lokk, men om jeg skulle, ville jeg ha stekt uten lokk de siste 10-15min og kanskje satt på grillfunksjonen for å gi retten litt farge.
hilsen
ina