Helstekt kylling i gryte med poteter – one pot!

Helstekt kylling i gryte med poteter

Helstekt kylling i gryte med poteter er enda en middag som nesten lager seg selv. Fine skiver med poteter legges i bunnen og rundt siden av en stor støpejernsgryte, mens kyllingen plasseres midt i. Det hele settes i ovnen og vips så har du saftig kylling og sprøe poteter å servere uten å ha stått over grytene.

Se så godt! Alt du trenger til er litt grønnsaker å servere ved siden av som for eksempel saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk  eller bønner med hasselnøtter og hvitløk eller hva med en crunchy og frisk brokkolisalat?

Husk å kjøpe en kylling tilpasset din gryte. En stor gryte = en stor kylling er å foretrekke spør du meg for det alltid godt med noe ekstra kylling til overs. Riv gjerne kjøttet i biter og bruk det for å lage en aldeles nydelig blings dagen deretter eller lag en nydelig kyllingsalat. 

Helstekt kylling i gryte med poteter

På utkikk etter flere gode opppskrifter med kylling? Ta en titt på disse også:

Helstekt kylling i gryte med poteter

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

ingredienser
  • 1 hel kylling ca. 1.5kg
  • ca. 1 kg faste poteter i fine skiver
  • 1 løk i fine skiver
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • olivenolje
  • smør
  • ca. 50g revet parmesan
  • frisk timian
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Ha poteter, løk, parmesan, ca. 3 ss olivenolje, salt og pepper i gryta.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Bland godt med hendene og bygg opp potetene langs kantene slik at du får plass til kyllingen.

Legg noen kvister frisk timian i bunn.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Gni inn kyllingen med salt, pepper og litt mer olivenolje.

Sett kyllingen i gryta.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Sett gryta i forvarmet ovn og stek til kjernetemperaturen ved låret er mellom 70-75°.

Beregn steketiden til ca. 30minutter pr kilo.

Helstekt kylling i gryte med poteter

La gjerne kyllingen hvile i gryta 15minutter før servering.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Løft gjerne ut kyllingen og sett den på et fat eller skjær forsiktig rett i gryta.

Helstekt kylling i gryte med poteter

Server gjerne med en grønn salat til.

Håper det smaker!

 

 

Kommentarer

  • Reply leta 29. juli 2021

    Dette er blitt vår favoritt kyllinge oppskrift. Rett og slett perfekt kylling men fantastisk tilbehør.
    Tusen takk for denne lekre oppskrifte

  • Reply Anna Kristín Guðmundsdóttir 26. mars 2021

    Hej! Hvor smagte den kyllingeret godt.
    Simpelthen perfect.

  • Reply Malin Pettersen 19. oktober 2020

    Du skriver ikke noe om å sette på lokk, så jeg regner med du ikke har gjort det..? Ser for meg at kyllingen har mindre sjans for å bli tørr om man bruker lokk, er dette noe du har testet?

    • Reply Mat På Bordet 8. november 2020

      Hei Malin
      Det stemmer – jeg stekte uten lokk.
      Kyllingen blir saftig nok og jeg liker at den (og potetene) får litt farge.
      Jeg har ikke testet med lokk, men om jeg skulle, ville jeg ha stekt uten lokk de siste 10-15min og kanskje satt på grillfunksjonen for å gi retten litt farge.
      hilsen
      ina

      • Reply Mona 18. november 2022

        Å
        å du har så lekre oppskrifter

    • Reply Kristin 30. oktober 2021

      Jeg steker i forhåndsvarmet jerngryte. Den siste halve timen/20 minutter alt etter størrelse på kyllingen, tar jeg av lokket og legger noen klatter med hjemmelaga kryddersmør på kyllingen. Det blir nam nam, og skinnet sprøtt, Ps,- en gang jeg ikke hadde fersk timian brukte jeg fersk grovhakka basilikumblader. Funker helt perfekt. Bor i Spania, og om jeg ikke har parmesan, så bytter jeg den ut med revet vellagra manchego.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »