Helstekt kylling i gryte med poteter er enda en middag som nesten lager seg selv. Fine skiver med poteter legges i bunnen og rundt siden av en stor støpejernsgryte, mens kyllingen plasseres midt i. Det hele settes i ovnen og vips så har du saftig kylling og sprøe poteter å servere uten å ha stått over grytene.
Se så godt! Alt du trenger til er litt grønnsaker å servere ved siden av som for eksempel saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk eller bønner med hasselnøtter og hvitløk eller hva med en crunchy og frisk brokkolisalat?
Husk å kjøpe en kylling tilpasset din gryte. En stor gryte = en stor kylling er å foretrekke spør du meg for det alltid godt med noe ekstra kylling til overs. Riv gjerne kjøttet i biter og bruk det for å lage en aldeles nydelig blings dagen deretter eller lag en nydelig kyllingsalat.
På utkikk etter flere gode opppskrifter med kylling? Ta en titt på disse også:
- lettvint kylling i langpanne
- ovnsbakt kylling i honning- og soyasaus
- kylling biryani
- helstekt paprikakylling med grønnsaker
Helstekt kylling i gryte med poteter
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.
Dette er blitt vår favoritt kyllinge oppskrift. Rett og slett perfekt kylling men fantastisk tilbehør.
Tusen takk for denne lekre oppskrifte
Hej! Hvor smagte den kyllingeret godt.
Simpelthen perfect.
Du skriver ikke noe om å sette på lokk, så jeg regner med du ikke har gjort det..? Ser for meg at kyllingen har mindre sjans for å bli tørr om man bruker lokk, er dette noe du har testet?
Hei Malin
Det stemmer – jeg stekte uten lokk.
Kyllingen blir saftig nok og jeg liker at den (og potetene) får litt farge.
Jeg har ikke testet med lokk, men om jeg skulle, ville jeg ha stekt uten lokk de siste 10-15min og kanskje satt på grillfunksjonen for å gi retten litt farge.
hilsen
ina
Å
å du har så lekre oppskrifter
Jeg steker i forhåndsvarmet jerngryte. Den siste halve timen/20 minutter alt etter størrelse på kyllingen, tar jeg av lokket og legger noen klatter med hjemmelaga kryddersmør på kyllingen. Det blir nam nam, og skinnet sprøtt, Ps,- en gang jeg ikke hadde fersk timian brukte jeg fersk grovhakka basilikumblader. Funker helt perfekt. Bor i Spania, og om jeg ikke har parmesan, så bytter jeg den ut med revet vellagra manchego.